Abonneren  Inloggen

Canon lanceert ImagePRESS V1000

28 april 2022

Canon Europe lanceert een gloednieuwe digitale kleurenpers voor losse vellen, de imagePRESS V1000. Het nieuwe apparaat is de volgende generatie van de imagePRESS-familie.

Hiro Imamura, Vice President, Marketing & Innovation, Digital Printing & Solutions bij Canon Europe, zegt: ‘De imagePRESS V1000 legt de lat voor productiviteit hoger en kan een zeer grote verscheidenheid aan media aan. Door in te spelen op de behoeften van ons klantenbestand, hebben we een nieuw perspectief op het ontwerp van digitale tonerpersen gebracht, innovatieve manieren onderzocht om de dagelijkse productieproblemen aan te pakken en printbedrijven te helpen beter en sneller te werken, met meer mogelijkheden om hun klanten creatieve printproducten aan te bieden.’

Meer automatisering

‘Door te zorgen voor een consistent hoge productiviteit en meer automatisering in te bouwen voor een geweldige printkwaliteit met minimale tussenkomst, maken we operatortijd vrij voor onze klanten, waardoor hun expertise beter kan worden ingezet om waarde voor klanten te creëren en het bedrijf te ontwikkelen in nieuwe richtingen’, aldus Imamura.

De optie van het Multi-Drawer Paper Deck in combinatie met het gebruik van de POD XL en Bypass-laden verhoogt de papierinvoer capaciteit. Nieuwe geïntegreerde POD-SURF fixeertechnologie regelt de temperatuur van de fixeerband, wat resulteert in een consistente printsnelheid van 100 ppm krijgen met een breed scala aan mediatypes en gewichten van 52 tot 400 g/m², inclusief synthetische en magnetische media. Dankzij de nieuwe registratiecorrectie in twee stappen heeft de pers de mogelijkheid om bannervellen tot 1,3 m automatisch te duplexen. Operators kunnen media en toner verwisselen en tonerafval verwijderen terwijl de pers draait, waardoor de productiviteit van de motor behouden blijft.

Verspilling

De imagePRESS V1000 integreert een koelsysteem dat het papier onmiddellijk na het fixeren afkoelt. Het minimaliseert het risico op verspilling door kromtrekken, plakken of metselen als een taak blijft liggen.

Energiekosten

De imagePRESS V1000 is ENERGY STAR-gecertificeerd en heeft ook EPEAT Gold ontvangen van het EPEAT-register, het wereldwijde beoordelingssysteem voor groenere elektronica. De printer biedt de mogelijkheid om een ​​eenmalige test uit te voeren en te profiteren van de bijbehorende besparingen op de energiekosten.

Duurzaamheid

Als de media in de lade niet overeenkomen met de instellingen, kan de taak worden gestopt voordat deze wordt afgedrukt, wat resulteert in minder afval, stroomverbruik en CO²-uitstoot. De optionele detectie-eenheid voor de pers maakt direct aanpassingen aan de registratie van voor naar achter, waardoor er minder herdrukken nodig zijn. En met behulp van PRISMAsync- of EFI Fiery-controllers kunnen operators elk detail van de afdruktaak controleren, inclusief de kwaliteit, en realtime wijzigingen aanbrengen in de gebruikersinterface voordat ze op de afdrukknop drukken, waardoor onnodige drukfouten worden voorkomen.

Bron: Canon