Abonneren  Inloggen

Nieuw schikkingsvoorstel papierstaking

21 april 2022

Leo Suomaa, de bemiddelaar voor de papierstaking, heeft donderdag 21 april een nieuw schikkingsvoorstel ingediend om het gehele arbeidsconflict tussen Paperiliitto en UPM op te lossen.

Reactie verwacht op 22 april

De bemiddelaar heeft de twee partijen gevraagd om uiterlijk vrijdag 22 april om 16.00 uur Finse tijd een reactie op het bemiddelingsvoorstel te geven. Inzendingen moeten in hun geheel worden goedgekeurd of afgewezen. De vakbond heeft aangegeven geen publiekelijk commentaar te geven op het schikkingsvoorstel, voordat het een antwoord erop geeft.

Afwijzing eerdere schikkingsvoorstellen

Het arbeidsconflict was afgelopen donderdag nog niet opgelost toen de Raad van Bestuur van de vakbond de schikkingsvoorstellen verwierp die waren ingediend bij de bedrijven Pulp, Specialty Papers, Raflatac en Biofuels. Ze zouden slechts de helft van de papieren alliantieleden van UPM hebben gedekt. Het besluit van de Raad tot afwijzing was unaniem.