Abonneren  Inloggen

Grafotronic lanceert twee nieuwe producten

1 april 2022

Grafotronic lanceert Grafotronic IQ, een automatiseringspakket en kondigt tegelijkertijd aan 150 m/minuut te bereiken met een nieuwe semi-roterende stansmodule. Beide producten waren oorspronkelijk gepland om te worden tentoongesteld op Labelexpo Europe 2022.

Grafotronic IQ

Met 4 high-definition camera's, tal van automatiseringsfuncties en een state-of-the-art besturingssoftware, is de Grafotronic IQ een workflow-automatiseringssuite waarmee de Grafotronic DCL modulaire finisher autonoom van taak kan wisselen en alle taakinstellingen kan verwerken.

‘Bij Grafotronic IQ draait alles om: geen handmatige aanpassingen, geen handmatige instellingen van de registersensor en geen afhankelijkheid van de individuele operator als het gaat om insteltijden, afval en productkwaliteit’, aldus Mattias Malmquist, Vice President van Grafotronic.

‘Het systeem neemt alle handmatige aanpassingen over. Rolwissel, flexodruk, semi-roterend stansen en snijden, het wordt allemaal gedaan en gecontroleerd met een tolerantie van minder dan +/- 0,1 mm’, aldus Mattias Malmquist Vice President, Grafotronic. ‘We berekenen een gemiddelde verspilling van maximaal 2 meter per rolwisseling, dus bijna geen afval.’

THE ONE

Grafotronic kondigt tegelijkertijd The ONE aan - een semi-roterende stansmodule met een enkel aambeeld die 150 m/minuut kan bereiken. ‘We zijn trots om THE ONE te introduceren. Dit is het eerste enkelvoudige aambeeldsysteem dat zal werken met snelheden die overeenkomen met de dubbele aambeelden. En dit met een tolerantie van slechts +/- 0,1 mm’.

Bron: Grafotronic