Abonneren  Inloggen

CO2 berekenen, verminderen en compenseren

29 maart 2022

Intergraf komt met een Roadmap voor CO2-berekening, Co2-reductie en CO2-compensatie in de grafische industrie.

Intergraf Recommendations

Met behulp van de ‘the Intergraf Recommendations on CO2 emissions calculation in the printing industry’ heeft de Europese grafische industrie al een goede tool om de ecologische voetafdruk van haar producten te beoordelen. Ze zijn gebaseerd op de 3 scopes van het International Greenhouse Gas Protocol en identificeren 13 parameters die 95% van alle CO2-uitstoot van een printproces of product dekken.

Roadmap

Als aanvulling daarop komt Intergraf nu met een Roadmap naar CO2-berekening, CO2-reductie en CO2-compensatie in de grafische industrie. Intergraf Roadmap biedt zowel drukkers als drukwerkinkopers een concrete procedure om parameters die de CO2-uitstoot beïnvloeden te categoriseren en prioriteit te geven aan reductiemaatregelen van CO2 uitstoot in de industrie. De Roadmap ondersteunt bedrijven die bedrukte producten op de markt willen brengen die energie- en CO2-geoptimaliseerd zijn.

Bekijk de Roadmap

Prioriteit geven aan reductie

Beatrice Klose, secretaris-generaal van Intergraf zegt: ‘Het verminderen van de CO2-uitstoot zal een van de vereisten zijn van de komende Europese verordening over ecodesign voor duurzame producten. De vraag naar het verkleinen van de CO2-voetafdruk van bedrukte producten zal toenemen. De grafische industrie is nu niet alleen uitgerust met een geloofwaardige aanpak om de CO2-voetafdruk van haar producten te beoordelen, maar biedt de markt ook een procedure om prioriteit te geven aan de reductie boven de compensatie van de CO2-uitstoot van haar producten.’

Lees op deze webpagina van Intergraf meer over de ecologische voetafdruk.

Bron: Intergraf