Abonneren  Inloggen

Al 88 dagen geen productie bij UPM

29 maart 2022

De bedrijfsspecifieke voorwaarden blijven een gespannen onderwerp tussen de Finse vakbond Paperiliitto en UPM. De vakbond stelt dat een goede cao beide partijen respecteert en het resultaat moet zijn van een constructieve samenwerking.

88 dagen geen productie

Dit jaar is er al 88 dagen geen productie in de Finse papierfabriek geweest. Volgens schattingen van experts heeft de staking op de locaties van UPM al ongeveer 250 miljoen euro gekost, zo meldt Paperiliitto in een nieuwsbericht.

UPM zelf verantwoordelijk

De vakbond kreeg steunbetuigingen van wereldwijde vakbonden IndustriALL, UNI en BWI. Ook de Confederation of Finnish Industry schonk een subsidiepot van € 2,2 miljoen aan de vakbond. Volgens Paperilittto hebben de organisaties erop gewezen dat UPM zelf verantwoordelijkheid kan nemen door contracten af ​​te sluiten en machines op te starten, in plaats van te beweren dat de staking een overmacht is en een grond voor contractbreuk.

Schikkingsvoorstel

Uit het schikkingsvoorstel tussen de Paper Association en de pulpactiviteiten van UPM blijkt de wens om tot overeenstemming te komen. Paperiliitto stelt dat het blijft streven naar een algemeen akkoord en gelijke behandeling tussen en binnen de verschillende bedrijven van UPM. De organisatie heeft nog tot de einddatum van 14 april, om te reageren op het voorstel.

Fabrieken zo snel mogelijk starten

UPM reageerde op het schikkingsvoorstel. ‘Ik ben verheugd dat de onderhandelingen een punt hebben bereikt waarop de bemiddelaar het mogelijk heeft gezien om een voorstel voor een schikking in te dienen. Ik heb goede hoop dat de overeenkomst zal worden bereikt en ik hoop dat we de fabrieken zo snel mogelijk kunnen starten’, aldus Juha Kääriäinen, Vice President, Finland Pulp Operations bij UPM Pulp, de hoofdonderhandelaar voor UPM Pulp.

Bron: Paperiliitto & UPM