Abonneren  Inloggen

Nieuw additief voor fonteinoplossing

28 maart 2022

hubergroup Print Solutions heeft PERFECT-DRY-FIX gelanceerd. Dit is een fonteinoplossingsadditief dat geschikt is voor zowel conventioneel als UV-offsetdruk, ook bij hoge afdruksnelheden.

Prints op hoge snelheid

‘Bij offsetdruk speelt de symbiose van fonteinoplossing en inkt een belangrijke rol. Het is cruciaal voor een hoogwaardig drukbeeld’, legt Frédéric Kocher, hoofd Productontwikkeling Fountain Solution bij hubergroup, uit. ‘Fonteinoplossing-additieven reguleren en stabiliseren de inkt-waterbalans. Bij hoge printsnelheden slagen conventionele fonteinoplossing-additieven er echter niet in om deze balans te behouden.’

PERFECT-DRY-FIX

Met dit in gedachten heeft hubergroup PERFECT-DRY-FIX ontwikkeld. Het nieuwe additief voor fonteinoplossing is speciaal ontworpen voor snel printen. Het additief ondersteunt een snelle droging en daarmee een snelle afwerking van verpakkingen, tijdschriften of commerciële klussen.

Ideale match

‘Bij de ontwikkeling van PERFECT-DRY-FIX was het belangrijk voor ons dat het vulmiddeladditief een optimale aanvulling is op onze ECO-PERFECT-DRY-inktserie. Beide producten bevorderen een snel printproces en worden gekenmerkt door een duurzame formulering - ze zijn daarom een ​​ideale match. In combinatie zorgen ze met weinig moeite voor een bijzonder hoogwaardig drukbeeld en een harmonieuze productie’, aldus Frédéric Kocher.