Abonneren  Inloggen

Mondi investeert in ultramoderne flexodruklijn

25 maart 2022

Mondi heeft een ultramoderne flexodruklijn onthuld in haar fabriek in Gronau, net over de grens in Duitsland. De nieuwe machines zijn geplaatst om te voldoen aan de groeiende vraag van de hygiëne-industrie naar geavanceerde printopties voor folies en laminaten en zorgen voor meer flexibiliteit in het ontwerpen van zakjes voor damesverzorging en foliekeuzes.

Mondi's investering in de tienkleuren flexopers betekent dat het bedrijf nu flexodrukdiensten kan leveren naast de bestaande diepdrukmogelijkheden. Daarnaast is de nieuwe pers in staat effectinkten en matte additieven toe te passen, wat resulteert in premium ogende folies.

De nieuwe lijn biedt inline siliconisatie, waardoor lossingspapier overbodig wordt. Ook biedt het inline reliëfdruk. Bovendien geeft de drukpers klanten de vrijheid om complexe ontwerpen aan te vragen dankzij nauwkeurig geregistreerd printen voor oogmerknauwkeurigheid. Hierdoor kan Mondi verschillende prints op de voor- en achterkant van wikkelfolies aanbrengen en biedt het de mogelijkheid van gedeeltelijke siliconen voor een kosteneffectievere oplage.

‘Slimmer drukproces’

Jürgen Schneider, Managing Director, Personal Care Components bij Mondi, zegt: ‘Met de nieuwe flexodruklijn kunnen we onze klanten in de hygiëne-industrie beter van dienst zijn door middel van een geheel slimmer drukproces. Inline-inspectiesystemen voor kleur- en siliconenkwaliteit garanderen productbetrouwbaarheid, terwijl een laag inktverbruik, minimaal afval en kortere insteltijden deze manier van printen efficiënt maken en daarom ook zeer geschikt voor klanten met verschillende batchgroottes. Bovendien kan onze installatie verschillende foliematerialen aan, waaronder biologisch afbreekbare of gerecyclede inhoud, wat de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten ondersteunt.’

Bron: Mondi