Abonneren  Inloggen

Heidelberg breidt portfolio uit voor productie van in-mold label en vouwkarton

22 maart 2022

Heidelberg is een wereldwijde distributieovereenkomst aangegaan met het Japanse bedrijf AN Corporation voor de Kawahara TXS-1100 en Kawahara BMS-1100 geautomatiseerde postpress-systemen. Dit markeert de wereldwijde uitrol van een proefovereenkomst die vorig jaar is gesloten voor de regio Noord-Amerika.

Groeimarkten

‘Heidelberg investeert systematisch in de groeimarkten van verpakkings- en etikettendruk. De distributieovereenkomst voor Kawahara-afdruksystemen voegt een nieuwe belangrijke productiestap in de workflow toe aan de portfolio van het bedrijf voor het afdrukken van etiketten’, zegt Rainer Hundsdörfer, CEO van Heidelberg. ‘Op deze manier helpen we onze klanten hun processen verder te automatiseren en zo efficiënt en kosteneffectief mogelijk te maken’, legt hij uit.

De Kawahara BMS-1100 is ontworpen als een instapmachine voor het automatisch strippen en blancheren van vouwdozen, met de capaciteit om programma's voor 300 herhalingstaken op te slaan.

Kawahara stations

De Kawahara TXS-1100 en Kawahara BMS-1100 blanking stations zijn beide high-performance modellen. Het opzetten van een klus duurt minder dan 15 minuten.. De cyclus van de TXS-1100, waarbij een stapel van 1.000 IML-vellen snel kan worden leeggemaakt en ontladen, duurt tussen de 1,5 en 2 minuten. ‘De nieuwe Kawahara TXS-1100 is een hoogwaardig systeem met verbeterde componenten en een innovatief invoer- en lossysteem. De Kawahara BMS-1100 biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor drukkerijen voor vouwkarton die het stansen willen automatiseren’, zegt Markus Höfer, Head of Business Development Label bij Heidelberg. De BMS-1100 kan tot 20 blanco individuele stapels pakketten per minuut verwerken en verwerkt zowel enkelvoudige als geneste producten even goed.

Label Day

Op 25 april 2022 verwelkomen Heidelberg en Gallus bestaande en potentiële klanten op de Label Day in het Print Media Center op de locatie in Wiesloch-Walldorf. Een van de getoonde oplossingen is een complete workflow voor in-mold labelproductie op een Speedmaster XL 106-pers, een Speedmaster XL 106-D roterende stansmachine en een Kawahara TXS-1100 blankingstation.

De Kawahara TXS-1100 kan blanco etiketten van vrijwel elke vorm aan. Het is mogelijk om verschillende labelvormen op hetzelfde vel te combineren.