Abonneren  Inloggen

Domino ziet recordgroei in drukken van variabele gegevens

18 maart 2022

Met de aanhoudende trend om meer producten door de toeleveringsketen te volgen, nu gestimuleerd door een aanzienlijke Covid-19-gerelateerde groei van de online detailhandel, heeft Domino Digital Printing Solutions aanzienlijke investeringen gezien door labelconverters in het toevoegen van variabele gegevensafdrukken van trackingcodes op etiketten voor online detailhandelslevering keten eisen.

Aantal codes bijna verdubbeld

Jim Orford, Domino Digital Printing Solutions Global Product Manager voor de K600i, zegt: ‘In de afgelopen twee jaar is het aantal codes dat wordt geprint bijna verdubbeld. We zijn getuige geweest van een substantiële groei voor het printen van variabele gegevens, zowel in het aantal geïnstalleerde K600i-printers, als in een veel hogere acceptatie van bredere en snellere configuraties, waarbij systemen tot een miljoen verschillende codes per uur op etiketten printen. Deze trend naar online retail wordt begrepen en veel van onze labelconverters hebben aanzienlijk geïnvesteerd in capaciteit om hieraan te voldoen.’

Domino K600i

De Domino K600i inkjetprinter is ontworpen om inline te worden gemonteerd op een conventionele flexopers of labelafwerkingslijn. De printer is geconfigureerd voor de vereiste baanbreedte van de pers waarop hij is geïntegreerd, variërend van 108 mm (4,25 inch) tot 781 mm (30,8 inch) met variabele dataprint die overal op het web wordt toegepast. Het werkt met UV-uithardende of waterige inkten bij websnelheden tot 200 m/min (650 ft/min). Gegevensbestanden en taakconfiguratie worden beheerd door de Domino Editor Starlight of Editor RIP pc-gebaseerde controlleroplossingen, waarbij de gegevens inline worden verwerkt terwijl ze worden afgedrukt.