Abonneren  Inloggen

Onderhandelingen UPM en vakbonden in bemiddelingsproces

17 maart 2022

Onderhandelingen tussen UPM en de Finse Paperworkers' Union gaan door in een bemiddelingsproces. De vakbond kondigt een nieuwe verlenging van de staking aan.

De onderhandelingen over de nieuwe cao's tussen UPM-bedrijven en Paperworkers' Union zijn intensief voortgezet, zo meldt UPM. De vakbond kondigde aan dat de staking bij de meeste Finse fabrieken van UPM met twee weken wordt verlengd, tot 16 april 2022, tenzij eerder nieuwe collectieve arbeidsovereenkomsten worden bereikt.

De staking van de Paperworkers' Union bij UPM Pulp, UPM Biofuels, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers en UPM Raflatac in Finland begon op 1 januari 2022. Momenteel werken ongeveer 200 vakbondsleden bij de fabrieken in taken die noodzakelijk zijn voor de samenleving, zoals energiecentrales en waterbehandelingsinstallaties.

Officieel bemiddelingsproces

‘De partijen hebben de afgelopen weken vooral in één-op-één onderhandelingen onderhandeld. Ondanks intensieve onderhandelingen zijn er geen afspraken gemaakt. Daarom gaan de onderhandelingen van UPM Pulp nu verder in het officiële bemiddelingsproces’, zegt Jyrki Hollmén, Vice President, Labor markets bij UPM.

Klanten UPM

UPM zal haar klanten voor zover mogelijk bedienen vanuit haar fabrieken buiten Finland. Op dit moment maakt UPM geen schattingen van de economische gevolgen van de stakingen bekend.

Bron: UPM