Abonneren  Inloggen

Mondi beoordeelt opties van activiteiten in Rusland

11 maart 2022

Mondi Group laat weten dat het alle opties beoordeelt voor haar activiteiten in Rusland. De groep merkt dat de activiteiten daar de gevolgen ondervinden van de sancties door de invasie van Oekraïne.

Energiecentrale

Mondi legt uit dat de Syktyvkar papierfabriek een geïntegreerde energiecentrale exploiteert, die de primaire bron van warmte en warm water is voor een lokale bevolking van ongeveer 60.000 mensen. De organisatie is door de Russishce autoriteiten wettelijk verplicht om voor de energievoorziening te zorgen. Daarnaast biedt de fabriek ook andere lokale gemeenschapsdiensten, zoals afvalwaterzuivering.

Operationele beperkingen

Daarnaast bleek de fabriek een aantal ‘operationele beperkingen’ te zien, waaronder de import van proceschemicaliën, reserveonderdelen en andere essentiele benodigdheden. ‘Hoewel het moeilijk is om de gevolgen in te schatten in wat een snel veranderende situatie blijft, kan dit een aanzienlijke impact hebben op de werking van de fabriek,’ laat het bedrijf weten.

Geschokt

De organisatie laat weten zich grote zorgen te maken over de crisis in Oekraïne en geschokt te zijn door de humanitaire impact. ‘We betuigen ons diepste medeleven met al diegenen die getroffen zijn door de aanhoudende vijandelijkheden, en voegen onze stem toe aan degenen die oproepen tot een dringende stopzetting.’

Alle opties beoordelen

‘De raad van bestuur erkent zijn bedrijfswaarden en bredere verantwoordelijkheden van belanghebbenden en beoordeelt alle opties voor de belangen van de Groep in Rusland, inclusief elke vorm van juridische scheiding. Dit betekent of impliceert niet dat Mondi een liquidatie- of faillissementsprocedure plant of inleidt met betrekking tot een van haar Russische dochterondernemingen of activa’, aldus de organisatie.

Steun aan humanitaire hulpverlening

Naast de directe steun die de Groep biedt aan collega's in Oekraïne, heeft Mondi onlangs € 1 miljoen toegezegd ter ondersteuning van de noodoperatie van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties om voedselhulp te bieden aan mensen die door het conflict zijn getroffen.

Bron: Mondi Group