Abonneren  Inloggen

Ricoh en Durst breiden samenwerking uit

9 maart 2022

Ricoh Europe heeft een printkoptechnologiedeal van € 50 miljoen gesloten met Durst Group AG om de samenwerking tussen de twee bedrijven uit te breiden.

Ricoh printkoppen

Durst Group gebruikt al Ricoh Gen 5 inkjetprintkoppen in zijn Alpha textielprintsystemen en de Durst P5-serie voor grootformaat printen. Als onderdeel van deze nieuwe deal zullen Ricoh-printkoppen in de toekomst ook verder worden ontwikkeld voor toekomstige Durst-printsystemen voor hun verschillende toepassingsgebieden.

Samenwerking Durst en Ricoh

In de afgelopen jaren hebben de twee bedrijven hun samenwerking geïntensiveerd en een stabiel en flexibel printsysteem gecreëerd, vooral in digitaal textielprinten met de Durst Alpha-serie. Intensief ontwikkelings- en inktformuleringswerk, plus rigoureuze tests van duizenden printkoppen en tonnen inkt gingen vooraf aan het het bereiken van maximale printkwaliteit en productiviteit.

Nieuwe oplossingen

Ricoh en Durst zullen samenwerken aan nieuwe oplossingen, waarbij zowel printkoppen als printers worden ontwikkeld, om nieuwe mogelijkheden te creëren voor inkjettechnologie. Er worden al nieuwe manieren onderzocht om inkjettechnologieën en materialen te gebruiken voor meer duurzaamheid, bijvoorbeeld een lager energieverbruik bij drogen. De komende maanden zullen verdere samenwerkingsinitiatieven worden onthuld.

Continu verbeteren

Dr. Christian Compera, Global General Manager van Ricoh's Industrial Print afdeling, Ricoh, zegt: ‘Door de samenwerking kunnen we onze printkoppen op een meer gerichte manier ontwikkelen met de eisen uit de praktijk. Vaak kan er een hoge mate van bescherming zijn rondom het intellectuele eigendom van printkoppen, materialen en printkopproductietechnologieën, evenals inktformuleringen. Door de ontwikkelingsteams van Ricoh en Durst samen te brengen, delen we het doel om het hele printsysteem continu te verbeteren, wat uiteindelijk de klanten ten goede komt.’

Snellere time-to-market

Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group, voegt toe: ‘Door onze samenwerking met Ricoh uit te breiden, kunnen we een snellere time-to-market bereiken voor nieuwe printsystemen, omdat we samenwerken aan de perfecte interactie van printkoppen, inkten en substraten. Dit stelt ons niet alleen in staat om maximale afdrukkwaliteit en prestaties te bereiken, maar ook om betrouwbaarheid te garanderen voor een langere levensduur van de printer. Het geeft onze klanten een duidelijke basis voor hun investeringsbeslissingen, zonder de risicofactor van de printkop.’

Bron: Ricoh Europe