Abonneren  Inloggen

Fogra certificeert Ricoh Pro™ VC70000 volgens hoogste industrienormen

3 maart 2022

De Ricoh Pro VC70000 is het enige rotatieve inkjetsysteem op de markt dat is gecertificeerd met het Fogra Validation Printing System (VPS)-certificaat. Het productiesysteem voldoet hiermee aan de hoogste normen van de branche.

Forga

Fogra is een onderzoekscentrum voor de grafische industrie. De strenge tests van Fogra VPS beoordelen of systemen die rechtstreeks op basis van digitale data drukwerk produceren, conform de ISO 12647-8-norm zijn. Daarbij wordt rekening gehouden met een breed scala aan criteria, inclusief proofing, kleur en glans van de media, kleurnauwkeurigheid, lichtechtheid en conformiteit met de PDF/X-norm.

ISO 12647-8-norm

Fogra heeft de Ricoh Pro VC70000 goedgekeurd voor conformiteit met de ISO 12647-8-norm in twee verschillende printomstandigheden:

  • Fogra59 (bijgewerkte kleurruimte-uitwisselingsprofielen voor printers met een groot kleurbereik).
  • Fogra51 (voor printen volgens ISO 12647-2:2013 op premium gestreken papier).

Certificering

Ricoh’s Customer Experience Centre in Telford, Verenigd Koninkrijk, ontving FograCert ProcessStandard Digital (PSD) PrintCheck Digital-certificeringen voor de Ricoh Pro VC70000. De certificering is 12 maanden geldig en certificeert Ricoh’s kleurnauwkeurigheid en consistentie van printopdrachten volgens de Fogra PSD-specificaties: ISO/TS 15311-2.

Certificering geeft klanten extra vertrouwen

Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland zegt: ‘De certificering moet onze klanten extra vertrouwen geven dat het productiesysteem consistente en herhaalbare drukwerkresultaten produceert die van uitstekende kwaliteit zijn. Zo kunnen ze hun activiteiten laten groeien. We zijn trots op deze nieuwe branche-erkenning van de toonaangevende prestaties van het systeem. Eerder sleepte het al de Printing Industries of Americas (PIA) InterTech Technology Award en een EDP Award in de wacht.’