Abonneren  Inloggen

Stora Enso stopt productie en verkoop in Rusland

2 maart 2022

Stora Enso heeft vandaag aangekondigd dat ze alle productie en verkoop in Rusland tot nader order zullen stopzetten vanwege de aanhoudende invasie in Oekraïne.

Drie fabrieken

Stora Enso heeft drie fabrieken voor golfkartonverpakkingen en twee houtzagerijen in Rusland, waar ongeveer 1.100 mensen werken. Het bedrijf zal ook alle export en import van en naar Rusland stopzetten. Er is een mitigatieplan geactiveerd om de beschikbaarheid van materiaal uit andere bronnen te waarborgen.

‘Onaanvaardbaar’

‘De oorlog in Oekraïne is onaanvaardbaar en we staan volledig achter alle sancties. We zullen nu al onze aandacht richten op het ondersteunen van onze klanten en het welzijn van onze medewerkers’, zegt Annica Bresky, President en CEO.

De omzet van Stora Enso in Rusland bedraagt ongeveer 3% van de totale groepsomzet. De impact op de omzet en EBIT van Stora Enso is niet materieel.