Abonneren  Inloggen

Optimum Group automatiseert afvalverwerking labels

23 februari 2022

Het Deense Lundberg Tech gaat een centraal afvalverwerkingssysteem installeren voor drie van de labelproductiefaciliteiten van Optimum in Nederland. Optimum Group, de internationale groep van gespecialiseerde drukkerijen, investeert daarmee in de automatisering van de afvalverwerking van haar labels.

Afvalverwerking voor labels

Lundberg Tech is een expert in geautomatiseerde afvalverwerkingssystemen voor zelfklevende materialen. Begin 2022 zal Lundberg Tech de centrale afvalverwerkingssystemen voor Optimum Group ontwerpen en leveren.

Lundberg Tech Central Systems

Productiviteit

De Lundberg Tech Central Systems worden geïnstalleerd bij Optimum Group Belona, ​​​​Etiket Nederland en Telrol. De systemen zullen de productiviteit helpen verhogen door het aantal machinestops voor het verwerken van matrixafval te verminderen. Tegelijkertijd zullen de systemen de noodzaak voor handmatige verwerking van trim- en matrixlabelafval verminderen.

Hogere doorvoer

Harry de Wit, directeur van Optimum Group Belona, zegt: ‘Met de nieuwe matrix afvalverwerkingsinstallatie verwachten we een hogere doorvoer op elke machine te kunnen behalen – door minder stops en het feit dat het afvalverwerkingssysteem altijd klaar staat.’ Karsten Kejlhof, CCO bij Lundberg Tech, zegt: ‘Het hele team van Lundberg Tech is verheugd te zijn geselecteerd als de voorkeurspartner voor de nieuwe centrale afvalverwerkingssystemen bij Optimum Group Belona, ​​​​Etiket Nederland en Telrol. We kijken ernaar uit om de systemen te installeren en elke site te helpen een snel rendement op hun investering te behalen.’

Lundberg Tech

Lundberg Tech draagt ​​bij aan procesoptimalisatie binnen nieuwe normen ter ondersteuning van duurzame productie door efficiënt te produceren en met minder materiaalverspilling door minder productiestops. Dankzij een uniek concept waarin ook materiaalscheiding mogelijk is, is Lundberg Tech een van 's werelds toonaangevende leveranciers van afvalverwerkingssystemen voor print-, snij- en conversietoepassingen. Tegenwoordig zijn er meer dan 5000 afvalverwerkingsinstallaties van Lundberg Tech in meer dan 50 landen over de hele wereld.