Abonneren  Inloggen

Offset-inkt voor direct contact met voedsel

31 januari 2022

hubergroup Print Solutions introduceert MGA CONTACT, een nieuwe sheet-fed offset-inkt. Dankzij zorgvuldig geselecteerde grondstoffen is de inktserie geschikt voor het veilig bedrukken van de binnenzijde van papieren en kartonnen voedselverpakkingen.

Geen functionele barrières nodig

Samen met de juiste hubergroup-dispersielak is MGA CONTACT goedgekeurd voor direct contact met voedsel, wat betekent dat er geen functionele barrières nodig zijn. Het kleurengamma en de lichtechtheid van deze inktserie zijn vergelijkbaar met die van conventionele offset-inkten.

‘Twee keer zoveel ruimte’

‘Met MGA CONTACT hebben merkeigenaren en verpakkingsontwerpers nu twee keer zoveel ruimte om hun berichten en informatie weer te geven. Zo kunnen verpakkingen voor fruit, groenten of chocolaatjes een aantrekkelijker design krijgen’, zegt Josef Sutter, Product Manager Sheet-fed/UV Europe bij hubergroup. Dit is mogelijk omdat de inktspecialist alleen ingrediënten gebruikt die volgens EU-richtlijnen en FDA-criteria zijn toegelaten voor direct contact met voedsel. Bovendien wordt de inktserie geproduceerd in een aparte productiefaciliteit in de fabriek van hubergroup in Celle, Duitsland.

Dispersielak

MGA CONTACT bereikt dezelfde processtabiliteit bij het printen als andere MGA-inktseries, zodat printers geen aanpassingen hoeven te maken. De inktserie hoeft alleen te worden gecoat met een dispersielak, die ook geschikt is voor direct contact met voedsel. Hubergroup beveelt hiervoor producten aan uit het ACRYLAC DFC (Direct Food Contact) assortiment.