Abonneren  Inloggen

23% witte inkt bespaard

28 januari 2022

In 2018 heeft Miraclon een KODAK FLEXCEL NX-systeem geïnstalleerd bij het Chileense Siflex Packaging. Dit systeem, samen met FLEXCEL NX-platen, heeft het bedrijf in staat gesteld om het verbruik van witte inkt tot 23% te verminderen.

Luis Sirhan, oprichter en algemeen directeur van Siflex Packaging, had al ervaring met het systeem toen hij voor een ander bedrijf werkte. ‘Omdat ik me al goed bewust was van de sterke punten van FLEXCEL NX-technologie, inclusief de inktbesparing en verhoogde productiviteit die het mogelijk maakt, was het een goed idee om erin te investeren.’

Inktbesparing

Om de voordelen van deze installatie te bevestigen en verder te onderzoeken, besloot Siflex Packaging een project uit te voeren waarbij het doel was om de besparingen op witte inkt te meten die met FLEXCEL NX-platen konden worden bereikt. Gedurende deze tijd werkte het bedrijf nauw samen met Carlos Alejandro Moraga, Printing Applications Specialist Flexo bij Miraclon, die het hele productieproces controleerde en Siflex Packaging adviseerde over het implementeren van best practices, terwijl hij ook hielp bij het optimaliseren van de productieworkflow om optimaal te profiteren van van de KODAK FLEXCEL NX-technologie.

Gezamenlijke inspanning

Sirhan over de samenwerking: ‘Het is een gezamenlijke inspanning van Miraclon en ons hele prepress- en printteam, die al maanden volledig betrokken zijn bij het vastleggen van gegevens over alle opdrachten.’ Cristian Mella, Head of Development bij Siflex Packaging, wijst erop dat ‘het juiste gebruik van DIGICAP NX Patterning ook van fundamenteel belang is geweest bij de 23% besparing.’

De moeite waard

De algemeen directeur van Siflex Packaging concludeert: ‘De investering in FLEXCEL NX Technology is de moeite waard geweest. Printen met minder kleuren en hetzelfde resultaat bereiken als printen met bijvoorbeeld acht kleuren. Dankzij deze en andere besparingen die met de apparatuur van Miraclon zijn gerealiseerd, zoals het gebruik van minder platen, minder apparatuurgebruik en dus ook minder oplosmiddelgebruik, zijn we een duurzamer bedrijf. Het brengt ons ook andere voordelen, zoals geen problemen met platen hebben zoals we eerder deden. Dat vertaalt zich dus allemaal in een economisch voordeel’.