Abonneren  Inloggen

Vooruitgang in cao-overleg

23 december 2021

Werkgevers en vakbonden hebben in een vierde cao-overleg op veel punten vooruitgang geboekt over de Grafimedia cao, zo meldt het KVGO.

Reinier de Koning, eerste onderhandelaar van de werkgeversdelegatie liet weten: ‘Het was een zeer productieve dag. We hebben constructief met de vakbonden gewerkt, in goede harmonie, en hebben over bijna alle onderwerpen overeenstemming weten te bereiken.’

Loonsverhoging

Bij een eerder overleg op 14december, boden werkgevers een loonsverhoging van 1% in het eerste en 2% in het tweede jaar. Automatische prijscompensatie (APC) was volgens hen geen optie. Als tegenbod kwamen de vakbonden met een tweemalige loonsverhoging van 3,75% met een bodem van 75 cent per uur in het eerste jaar en 77 cent per uur in het tweede jaar.

‘Loonkloof te groot’

De cao-partijen hebben geconstateerd dat de kloof te groot is. Hierover kan dus nog geen akkoord worden bereikt. FNV-bestuurder Bernard van Iren laat dit ook via Twitter weten. ‘FNV gaat voor fatsoenlijke loonsverhoging! Voor minder doen we het niet!’ meldt hij.

Bijeenkomst

Op 13 januari vindt er voor KVGO-leden een digitale bijeenkomst plaats waar de punten aan bod komen waarover werkgevers en vakbonden het eens zijn geworden.

Bron: KVGO