Abonneren  Inloggen

Prijsstijgingen in signbranche

22 december 2021

Niet alleen de printsector is genoodzaakt om prijsstijgingen door te voeren, in verband met tekort aan grondstoffen. Ook in de signbranche loopt men tegen problemen aan.

Grondstof, transport, brandstof

Zo meldt Nautasign dat het de voorraden met 35% heeft moeten verhogen ‘om klanten te kunnen blijven bedienen op een zo goed mogelijk niveau’. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat er in de supply chain momenteel drie uitdagingen zijn die van invloed zijn op prijsstijgingen en beperkte voorraden:

  • Mindere mate van beschikbaarheid van PVC en papier
  • Fabrieken draaien op lagere capaciteit, wegens tekort aan fossiele brandstoffen
  • Flink gestegen transportkosten

Nautasign geeft aan verschillende leveranciers te hebben gesproken en te concluderen dat er ‘tot de zomer van 2022 schaarste zal blijven bestaan.’ Het bedrijf voelt zich dan ook genoodzaakt om prijsverhogingen door te voeren.