Abonneren  Inloggen

Papierleveranciers hanteren verschillende prijsstijgingen

8 december 2021

Dat de papierleveranciers prijsstijgingen doorvoeren is inmiddels bekend. Maar hoe ze dit aanvliegen lijkt te verschillen per leverancier, zo meldt PaperChainManagement. De ene leverancier voert meerdere verhogingen in een kort tijdsbestek door, en de ander verhoogt de prijzen per 2022 met een groot verschil.

Leveranciers hanteren verschillende prijzen en strategieën. Daarnaast houden ze veelal kwartaalafspraken aan en wordt er niets vastgelegd voor langere perioden. Leden van Intergraf en de Bundesverband Druck und Medien uit Duitsland vrezen dat de vele verhogingen van de prijs invloed zullen hebben op de hele waardeketen. PaperChainManagement laat weten dat er zelfs al de eerste geluiden zijn dat retailers zich helemaal terugtrekken uit print.

Lees meer in het artikel van PaperChainManagement