Abonneren  Inloggen

Grafische groep van der Eems stapt in inkjet

7 december 2021

Grafische groep van der Eems zet in op een duurzame toekomst met een 750.000 euro investering in een Canon varioPRINT iX-serie inkjet vellenpers. Het bedrijf speelt hiermee in op continu veranderende wensen vanuit de markt en zet tegelijkertijd een stap in de verduurzaming van haar bedrijfsactiviteiten.

Digitaal

Grafische groep van der Eems is een familiebedrijf dat al meer dan een eeuw drukwerk produceert. Decennialang gebeurde dat alleen in traditioneel offset, maar sinds eind jaren ’90 zet Van der Eems ook digitale technologieën in.

“Vragen en eisen veranderen”

“De markt ontwikkelt zich in hoog tempo en de vragen en eisen veranderen steeds sneller. We zien de oplages kleiner worden, de levertijden steeds korter worden, en tegelijkertijd ervaren wij een steeds hogere prijsdruk”, vertelt Durk-Jorrit van der Eems van Grafische groep van der Eems. “Om die dynamische markt, die zelfs in deze tijd groeiende is, op de juiste manier te kunnen blijven bedienen, hebben wij nu de varioPRINT iX-serie van Canon aan ons machinepark toegevoegd.”

Noodzakelijke uitbreiding

De vraag naar (zeer) kleine oplages heeft de laatste jaren een dusdanig grote vlucht genomen, dat uitbreiding van de productiecapaciteit noodzakelijk werd. Van Der Eems had voor dat segment al de beschikking over digitale technieken, en daar komt nu inkjet bij. De varioPRINT iX-serie stoot geen schadelijke stoffen uit, er komen geen chemische stoffen aan te pas, en het print-procedé genereert weinig afval.

Bedrijf en samenleving, onlosmakelijk verbonden

Durk-Jorrit van der Eems: “We streven naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Leven en werken, dus bedrijf en samenleving, zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij verwachten dezelfde zienswijze van onze partners en leveranciers. De bedrijfsfilosofie van Canon is ‘kyosei’ – Japans voor ‘samen leven en werken voor het algemeen belang’. Dat sluit perfect aan bij onze visie”.

Frank Huigen, Director Production Printing Products Canon Benelux over de investering van Van der Eems: “De varioPRINT iX-serie heeft zijn weg naar premium grafische omgevingen duidelijk gevonden. Het is fantastisch om te zien dat het als volwaardige technologie een plek heeft gekregen naast de bestaande offset- en digitale persen”.

Canon varioPRINT iX serie

De varioPRINT iX-serie is een geavanceerde inkjet-productieprinter voor vellen met iQuariusᶦˣ-technologie. Deze nieuwe pers is ontwikkeld voor grafische ondernemingen met productievolumes van 1 tot 10 miljoen A4-pagina’s per maand.

De printer heeft een productiviteit van meer dan 9.000 SRA3 afbeeldingen per uur (of 320 A4-pagina’s per minuut) op een breed scala aan printmedia, waaronder offset gecoat papier van 90 tot 350 g/m2. Hiermee kan het complete spectrum aan grafische opdrachten worden geproduceerd, van algemeen drukwerk en premium direct mail tot catalogi, tijdschriften en boeken.

Bron: Grafische groep van der Eems