Abonneren  Inloggen

Modulux LED UV voor flexopers bij Interket

22 november 2021

Etikettendrukker Interket in Ommen heeft eind april 2021 een nieuwe zeskleuren E5 flexopers uit de Evolution-serie van Mark Andy in gebruik genomen. Het is volledig uitgerust met modulux units voor LED UV-uitharding.

Mark Andy Evolution Series E5

Toen het tijd was om een ​​nieuwe productielijn aan te schaffen, werd gekozen voor een E5 flexografische pers uit de Evolution-serie van Mark Andy. Elk van de zes printunits (baanbreedte 330 mm) is uitgerust met een eigen LED UV-unit. Ze hebben een vermogen van 90 tot 100 W/cm, zijn watergekoeld en werken in het golflengtebereik van 390 nm. De LED UV-systemen werden geleverd door modulux, een spin-off start-up van de bekende UV-leverancier IST Metz, die alle eerdere flexopersen van Interket NL heeft uitgerust met zijn klassieke UV-systemen.

De technische integratie van de LED UV-units werd uitgevoerd door de servicepartner IST Metz.

Ecologische verantwoordelijkheid

Voor Robert Stappenbelt, Production Manager bij Interket, was het van meet af aan duidelijk dat de nieuwe pers vanwege de groeiende ecologische verantwoordelijkheid moest worden uitgerust met LED UV voor inktuitharding. Afwegingen waren onder andere het lagere energieverbruik, langere levensduur, eliminatie van de opwarmfase en geen ozonvorming.

Modulux

Leverancier modulux biedt de mogelijkheid om goedkope UV-LED-systemen te kopen via een e-commerce winkel. Via een online configurator kunnen alle benodigde componenten, zoals de led-unit, koeling, schakelkast en besturingssysteem, worden geselecteerd om een ​​printlijn uit te rusten. Bij dit basispakket wordt de technische integratie en elektrische aansluiting veelal uitgevoerd door de machinefabrikant.

De LED UV-systemen van modulux zijn klaar voor gebruik zonder opwarmfase.

Productie start zonder wachttijd

Na het opstarten zijn de LED-systemen direct klaar voor gebruik omdat er geen opwarmtijd is. Omdat er naast de tijdsbesparing geen afkoeltijd nodig is, is er een vermindering van het energieverbruik. Stappenbelt ziet ook een verbetering in het uithardingsresultaat met de modulux units. Met de nieuwe pers en de LED UV-apparatuur kunnen hogere printsnelheden behaald worden.

Zesde flexopers

De in april 2021 geïnstalleerde Mark Andy E5 is de zesde flexografische pers in totaal bij Interket NL in Ommen en de eerste die volledig is uitgerust met LED UV-technologie. Het bedrijf is van plan om de komende drie jaar het hele machinepark geleidelijk uit te rusten met LED-systemen van modulux.

Productielocatie van de bedrijvengroep Interket op de Nederlandse vestiging in Ommen.

Over Interket Group

De in Europa gevestigde Interket Group is gespecialiseerd in het printen van etiketten en heeft productielocaties in Denemarken, Nederland, Engeland, Duitsland en Zweden, evenals verkoopkantoren in andere landen, zoals Frankrijk. Meer dan 200 medewerkers genereerden in 2019 een groepsomzet van ongeveer 44 miljoen euro. Het klantenbestand omvat zowel kleinere lokale bedrijven als grote bedrijven die zowel wereldwijd als in heel Europa actief zijn. Interket levert aan alle gangbare industriesegmenten een breed scala aan labeloplossingen. Ze variëren van standaardetiketten tot complexe speciale etiketten, b.v. voor beveiligingstoepassingen.

Over modulux

modulux is een spin-off van IST Metz en werkt samen met de in Nürtingen gevestigde UV-leverancier als het gaat om diensten zoals installatie of onderhoud die verder gaan dan de verkoop van UV-LED-systemen. Op basis van een slim modulair principe kunnen de LED-systemen van modulux worden geconfigureerd en geïntegreerd om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Bron: modulux