Abonneren  Inloggen

BOBST lanceert MASTERLINE DRO

18 november 2021

BOBST heeft de lancering aangekondigd van MASTERLINE DRO, een volledige lijnoplossing voor het produceren en drukken van dozen en verpakkingen. Van pre-feeder tot palletizer.

De machine maakt een productiviteit mogelijk met een output van meer dan 40 miljoen vierkante meter per jaar, waarbij grootschalige productie op eenvoudige dozen en verpakkingen met toegevoegde waarde wordt gecombineerd met kwalitatief drukwerk en stansen.

Binnen-buiten drukwerk

Het beschikt over hoogwaardige binnen-buiten afdrukken in een enkele doorgang, complexe stansmogelijkheden en snelle omschakelingen op de volledige lijn. Het systeem combineert digitalisering, connectiviteit en automatisering.

“De MASTERLINE DRO is ontworpen om te voldoen aan de marktvraag naar waardevolle verpakkingen, snellere levertijden en duurzamere operaties, inclusief de nieuwe e-commerce-eisen”, zegt David Arnaud, Product Marketing Director FFG DRO. “Omdat merkeigenaren steeds hogere stans- en drukkwaliteit eisen van hun leveranciers van golfkartonverpakkingen, is het voor dozenfabrikanten steeds belangrijker geworden om beide te bereiken, met behoud van een winstmarge. MASTERLINE DRO bereikt precies dat en wij zijn van mening dat het een nieuwe maatstaf in de branche vormt.”

Start & Go, Lead & Print

Start & Go biedt volautomatische meerkleurenopdrachten. Lead & Print garandeert print-to-print en print-to-cut-consistentie met proactieve compensatie van kartononregelmatigheden tijdens productie. Het heeft een ingebouwd stofopvangsysteem om goede afdrukkwaliteit te garanderen en een stansefficiëntie die meer dan 99,9% van het gestanste afval uitwerpt.

Bediening

Gebruikers kunnen de hele lijn afhandelen met een eenvoudige en intuïtieve bediening, en met de ultrasnelle orderwisseling van pre-feeder naar palletiseermachine, zorgt het voor maximale uptime met minimale inspanning. Het heeft een robuust, heavy-duty ontwerp, met minder slijtage aan de duurzame BOBST-kwaliteitsonderdelen. Als onderhoud nodig is, maken gestandaardiseerde reserveonderdelen, een intuïtief onderhoudsmenu en gemakkelijke toegang tot alle onderdelen van de machine het onderhoud kostenefficiënt.

“Bij het ontwerpen van een nieuwe machine, denken we vanuit het perspectief van de klant”, zegt David Arnaud. “Daarom speelt de MASTERLINE DRO in op de behoeften van gebruiker vanuit een zakelijk perspectief, nu en in de toekomst.”

Bron: BOBST