Abonneren  Inloggen

Design prints op de catwalk

17 november 2021

Technologiebedrijf Epson organiseerde in oktober dit jaar, in samenwerking met LABELEDBY., voor de eerste keer de Epson Design Awards. De awards geven talenten uit de Nederlandse designwereld een podium om hun creativiteit met prints te laten zien aan een groter publiek.

Tien opkomende, veelbelovende designers is gevraagd om digitaal een eigen print te ontwerpen. De bijzondere ontwerpen zijn met de nieuwe SureColor SC-F10000 dye-sublimatieprinter geprint bij Fotodekbed BV en vervolgens gesublimeerd op gerecycled textiel. Van de met prints bedrukte textiel hebben de ontwerpers complete outfits gemaakt die op een grootse wijze zijn gepresenteerd tijdens de Epson Design Awards, een catwalkshow op 21 oktober jl. in Eindhoven.

Eerste prijs: Epson SureColor SC-F500

De jury beoordeelde de ontwerpen op het gebruik van de print en het textiel, hoe het kledingstuk in elkaar zit en de originaliteit van het ontwerp. De eerste prijs, de Epson SureColor SC-F500 dye-sublimatieprinter, wordt binnenkort uitgereikt aan print- en modeontwerpster Sophie Wantia. Designer Teun Seuren en Renée Overberg, student aan de kunstacademie, wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs en ontvangen een SureColor SC-F100 dye-sublimatieprinter.

Ward Estoppey, Marketing Manager bij Epson Nederland: “Het is voor ons als fabrikant geweldig om te zien hoe jonge, enthousiaste designer kunnen profiteren van kleinschalige, lokale en on-demand productie van bedrukte stoffen. Via onze partners en de printbedrijven die onze dye-sublimatieprinters gebruiken, kunnen designers tegenwoordig heel eenvoudig hun ontwerpen op gewenste stoffen laten bedrukken.”

“Supermooi om te zien hoe alles samenkomt. Van verschillende ontwerpen naar meterslange prints en van kalander naar een uniek stuk stof. De nadruk ligt juist op het maak- en productieproces. Dit maakt het een uniek evenement! Wij vonden het geweldig om dit samen met Epson te organiseren, cureren en uit te voeren.”, Aldus Fabienne van der Weiden, co-owner LABELEDBY.

Bekijk hieronder de video van het project en de ontwerpen van de deelnemers.

Volg de deelnemers

En volg alle deelnemers van de eerste editie van de Epson Design Awards op Instagram. Vivian Zandhuis, Renee Overberg, Moska Rauf, Ellen Liu, Sophie Wantia, Kiki van der Mieden, Natalie van de Klashorst, Teun Seuren, Michelle Vossen, Julia van Zilt

Foto’s door: Studio Yma Garay