Abonneren  Inloggen

Milieuprijs voor Mitsubishi HiTec barricote barrièrepapier

11 november 2021

De Flensburg-papierfabriek van Mitsubishi HiTec Paper Europe GmbH ontving de ‘Environmental Award of the Economy 2021’ van de Society for Study and Development of the Economy in Schleswig-Holstein voor de productie van duurzaam barricote®-barrièrepapier. Deze milieuprijs wordt sinds 1984 uitgereikt en is een van de oudste en meest prestigieuze in zijn soort in Duitsland.

“Een innovatieve bijdrage”

De jury geeft als reden: “Het barrièrepapier voor directe voedselverpakkingen, ontwikkeld en geproduceerd in de fabriek van Mitsubishi HiTec Paper in Flensburg, kan worden gerecycled via de afvalpapiercyclus en levert zo een innovatieve bijdrage aan het vermijden van afval en duurzaamheid.”

Milieuprijs van de economie

“Sinds 1984 heeft de Society in totaal 74 keer de ‘Milieuprijs van de economie’ kunnen toekennen. We zijn verheugd over dit hoge aantal prijswinnaars, dat een bewijs is van het belang van milieubescherming in onze bedrijven. Het voorbeeld van Mitsubishi HiTec Paper in Flensburg, met de ontwikkeling en productie van milieuvriendelijk, op papier gebaseerd verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen, is het bewijs van de hoge innovatiekracht van onze economie”, aldus Dr. Philipp Murmann, voorzitter van de Society.

Barricote

Met barricote biedt Mitsubishi HiTec Paper een hele reeks barrièrepapieren die zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met grote voedselproducenten, fabrikanten van verpakkingsmachines en verwerkers. Het volledig recyclebare papier kan worden gebruikt als zakverpakking, inpakpapier en lamineerpapier. Met effectieve combineerbare barrières tegen waterdamp, vet & olie, zuurstof & aroma evenals minerale oliemigratie, is barricotepapier geschikt voor zowel primaire als secundaire verpakkingen. Op deze manier levert Mitsubishi HiTec Paper een belangrijke bijdrage aan afvalvermijding, recyclingmanagement en hergebruik van waardevolle grondstoffen.

“We zijn erg blij met deze prijs voor onze inzet voor duurzaamheid en innovatie. Omdat we met onze barricote-papieren een volledige bijdrage leveren aan de visie van een afvalvrije toekomst”, zegt Dr. Dieter Becker, Director New Business Development bij Mitsubishi HiTec Papier. “Ze bieden niet alleen uitstekende barrières en uitstekende warmteafdichtingscapaciteiten, maar ze zijn ook volledig recyclebaar en 100% geschikt voor de circulaire economie. We vertrouwen op coatings op waterbasis en een hoog aandeel biologisch afbreekbare ingrediënten. Barrièrepapier is 100% vrij van plastic films, fluorkoolwaterstoffen, gechloreerde koolwaterstoffen en optische witmakers.”

Afgebeeld vlnr: Nic Holmer (Directeur Sales & Marketing | Mitsubishi HiTec Paper), Ulrich Wachholtz (erevoorzitter | Vereinigung der Unternehmerverbände in Hamburg en Schleswig Holstein), Joachim Küster (Hoofd productie Flensburg Mill | Mitsubishi HiTec Paper), Dr. Dieter Becker (Directeur New Business Development | Mitsubishi HiTec Paper), Dr. Dorit Kuhnt (staatssecretaris | Ministerie van Milieu van Schleswig-Holstein), Karsten Lerius (Milieufunctionaris Flensburg Mill | Mitsubishi HiTec Paper)