Abonneren  Inloggen

Nieuwe CEO benoemd bij Heidelberg

3 november 2021

De Raad van Commissarissen van Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) heeft Dr. Ludwin Monz (58) benoemd als de nieuwe CEO om Rainer Hundsdörfer (65) op te volgen. Ludwin Monz neemt bij de start van het nieuwe boekjaar op 1 april 2022 het stokje over.

“De Raad van Commissarissen van Heidelberg wil Rainer Hundsdörfer bedanken voor zijn buitengewone inzet als CEO van het bedrijf. Hij is erin geslaagd het bedrijf met succes door de COVID-19-crisis te loodsen en tegelijkertijd de koers uit te zetten voor de verdere strategische ontwikkeling en het opzetten van nieuwe business zoals e-mobility”, zegt Dr. Martin Sonnenschein, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Rainer Hundsdörfer

Hundsdörfer: “Dit waren zeer uitdagende jaren hier bij Heidelberg. We hebben de pandemie met succes getrotseerd en Heidelberg strategisch herschikt door onze succesvolle transformatie. Ik ben er trots op om deel uit te maken van de familie Heidelberg. Ik wens mijn opvolger Ludwin Monz een goed begin van het nieuwe financiële jaar en verder succes.”

Dr. Ludwin Monz is tot 31 december 2021 voorzitter van de raad van bestuur van de op de MDAX genoteerde Carl Zeiss Meditec AG. “Met de benoeming van Ludwin Monz krijgt Heidelberger Druckmaschinen AG een geschikt gezicht om zijn strategische herschikking te bevorderen,” benadrukt dr. Martin Sonnenschein.

Vooruitkijkend naar zijn nieuwe functie, zegt Dr. Ludwin Monz: “Heidelberger Druckmaschinen AG is voor mij een vlaggenschip van de Duitse machinebouw. ​​Ik zie een enorm potentieel voor de toekomst in de brede expertise van zijn medewerkers, zijn wijdvertakte wereldwijde organisatie en zijn al lang bestaande merk.”

Marcus Wassenberg

Daarnaast is het de bedoeling om het contract van de directie met CFO Marcus A. Wassenberg volgens planning te verlengen tot 2027. “Onder directe leiding van Marcus A. Wassenberg is het transformatieprogramma van Heidelberg met succes geïmplementeerd. De ingevoerde maatregelen laten meetbaar succes zien. We kijken uit naar een succesvolle toekomst samen”, aldus Dr. Martin Sonnenschein.