Abonneren  Inloggen
Van onze partner Benchpool

Via Benchpool naar een vooruitziende planning van papier

2 november 2021

Grafisch papier wordt de komende jaren nog duurder, want het aanbod blijft sneller dalen dan de vraag. In de komende maanden zal de toegang tot de papiermarkt en vooruitziende planning van hoeveelheden van vitaal belang zijn. Via Benchpool kunnen middelgrote tot grote uitgevers, e-commerce- of industrieel bedrijven onafhankelijk van drukkers aan het papier komen voor hun printproducties.

De markt voor grafisch papier is ernstig en structureel verstoord. Sommige bedrijven moeten de komende Kerst zelfs afzien van speciale printspecials, simpelweg omdat het papier daarvoor ontbreekt. En als het papier er wel is, dan is het peperduur. De tekorten zullen blijven toenemen en het is nog niet te voorspellen op welk niveau de prijzen zich in 2022 zullen bewegen.

Blijvende paniek op de papiermarkt

Het grote probleem is de snelle daling van de Europese productiecapaciteit. Diverse producenten blijven namelijk hun focus verleggen van grafisch papier naar de lucratievere markt voor verpakkingspapier, en bouwen daartoe hun machines om. Dit verpakkingspapier kan niet worden gebruikt voor recyclingpapier voor ander drukwerk. Bovendien heeft de Covid-pandemie ertoe geleid dat er de afgelopen achttien maanden minder gedrukte producten zijn verschenen, wat tot aanzienlijke tekorten van oud papier heeft geleid, met name op de markt voor gerecycled papier. Meer nog, ook de energieprijzen zijn zo snel gestegen dat het einde van de prijsstijging nog niet in zicht is.

Met slimme software vroegtijdig papierhoeveelheden veilig stellen

Vooral in deze onzekere tijden is het van vitaal belang om de toegang tot de papiermarkt veilig te stellen en de vereiste hoeveelheden met vooruitziende blik te plannen. Benchpool kan voor middelgrote en grote uitgevers e-commerce- of industrieel bedrijven het leed op zijn minst verzachten. Het bedrijf uit Hamburg - onder Nederlands management - koopt sinds twee jaar zelf papier in voor haar klanten. Het bouwde een eigen netwerk van papierleveranciers op en werd daardoor onafhankelijker van drukkers. Sterker nog, Benchpool heeft software ontwikkeld waarmee de toekomstige behoefte aan grafisch papier exact kan worden berekend, waardoor de inkoop van papier vroegtijdiger kan worden ingepland. Het heeft ertoe geleid dat Benchpool voor haar klanten inmiddels al enkele duizenden tonnen grafisch papier heeft ingekocht.

Kies voor zekerheid en vooruitziende planning!

Bent u een middelgrote tot grote uitgeverij, een e-commerce- of een industrieel bedrijf dat gebruik maakt van printmedia in grotere oplagen? Neem dan contact op met Benchpool.