Abonneren  Inloggen

Remmert Dekker Packaging overgenomen

2 november 2021

Het bedrijf uit Wormer is overgenomen door de Belgische Van De Velde Packaging Group. Deze groep telt circa 750 medewerkers en realiseert een jaaromzet van circa € 150 miljoen. Door de overname van Remmert Dekker Packaging komen er nog eens 80 medewerkers bij en een omzet van circa € 15 miljoen.

Versterkte positie

Voor Van De Velde Packaging past de overname in haar ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler in vouwkarton en de daarbij behorende fabricage van verpakkingsmachines. De overname van Remmert Dekker Packaging versterkt de positie van Van De Velde Packaging – Folding Board, met name in de markt van innovatieve vouwkartonverpakkingen voor de voedingsindustrie.

125 jaar ervaring

Philip Vanbelleghem, CEO van Van De Velde Packaging Group, over de overname: “Van De Velde Packaging Group is trots om Remmert Dekker Packaging in haar portfolio op te nemen, waarbij de uitgebreide expertise en 125 jaar ervaring van Remmert Dekker Packaging zal bijdragen aan het uitbouwen van een stevige toekomst samen. De internationale klantenportefeuille, schaalgrootte en ambities van Van De Velde Packaging Group bieden Remmert Dekker Packaging continuïteit op lange termijn, nieuwe groeimogelijkheden en toegang tot de ervaring en expertise van onze brede, internationale verpakkingsgroep.”

Focus op innovatie

Remmert Dekker Packaging zal vanuit Wormer (Nederland) haar klanten op de vertrouwde manier blijven bedienen en focussen op innovatieve verpakkingen, met name binnen de foodsector. Deze sector zit in de lift dankzij de overstap van plastic verpakkingen naar kartonnen verpakkingen. Duurzaamheid is dan ook een belangrijke drijfveer in het handelen van Remmert Dekker Packaging.

Vouwkartonverpakkingen

Sinds 2017 heeft Van De Velde Packaging Group verschillende vouwkartonbedrijven overgenomen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Polen. Het combineren van deze complementaire ondernemingen in één sterke organisatie biedt de groep nieuwe kansen om de marktverschuiving naar vouwkartonverpakkingen te omarmen.

Van De Velde - Folding Board

Van De Velde Packaging – Folding Board is de vouwkartonafdeling binnen familiebedrijf Van De Velde Packaging Group en heeft momenteel vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen. De vouwkartonnen verpakkingen die worden geproduceerd, worden voornamelijk verdeeld over de voedsel-, drank- en zorgmarkten. Verder produceert Van De Velde Packaging kartonnen verpakkingen in Wetteren (België) en Poznan (Polen), verpakkingsmachines in Eerbeek (Nederland) en combipack-verpakkingen bij PackAlim in Saint-Germain-sur-Moine (Frankrijk). Naast bovengenoemde landen omvat de verkooporganisatie van de groep ook Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.