Abonneren  Inloggen

Gecko Green Line Premium is duurzaam ontworpen

21 oktober 2021

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft de flexografische en diepdrukinktserie Gecko Green Line Premium van hubergroup gecertificeerd met Cradle to Cradle Certified® Bronze. Daarmee geeft hubergroup drukkers en verpakkingsfabrikanten de zekerheid dat de samenstelling en productie van de inktseries duurzaam zijn ontworpen.

In 2018 was Gecko Green Line Premium de eerste serie flexografische en diepdrukinkt ter wereld die het C2C Certified Material Health Certificate op Silver-niveau ontving. Sindsdien is de inktspecialist het thema duurzaamheid binnen het bedrijf blijven pushen en is nu de volledige certificering op Bronze-niveau voor de inktserie behaald.

Als onderdeel van deze certificering evalueert het Cradle to Cradle Products Innovation Institute niet alleen de toxiciteit voor het milieu en de mens, maar ook de categorieën recycleerbaarheid/circulariteit, gebruik van hernieuwbare energie en koolstofbeheer, verantwoord waterbeheer en naleving van sociale normen.

Dr. Lars Hancke, Business Development Manager Flexible Packaging bij hubergroup, legt uit: “Wij kijken holistisch naar duurzaamheid. Na het behalen van het C2C Certified Material Health-certificaat was de logische volgende stap voor ons om onze acties en processen nog duurzamer in te richten. De Cradle to Het Cradle Certified Products-programma was precies de juiste aanpak voor ons, omdat het zeer uitgebreid en rigoureus is.”

Of het nu gaat om flexo- en diepdruk op waterbasis of oplosmiddelen, of zelfs offsetdruk - hubergroup biedt nu drukinkten met volledige Cradle to Cradle-certificering voor al deze drukprocessen, waardoor een extreem breed scala aan toepassingen mogelijk is. Dit maakt de inktspecialist een van de bedrijven met het breedste portfolio aan duurzame drukinkten.