Abonneren  Inloggen

Gelijkwaardige kansen bij Wihabo

20 oktober 2021

Drukkerij Wihabo heeft opnieuw Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een gecertificeerde instelling blijkt dat Wihabo op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PSO Trede 3

Trede 3 is de hoogst haalbare trede van de Prestatielader Sociaal Ondernemen. In 2019 ontving de drukkerij dit keurmerk voor het eerst. Met het opnieuw behalen van het PSO-certificaat laat het bedrijf zien dat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk helpen. Moniek Hanssen, HR-Adviseur: “Het behalen van Trede 3 was geen streven, maar het is een geweldige erkenning voor de manier waarop we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven binnen onze organisatie.”

Gelijkwaardige kansen

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hecht Wihabo al jaren belang aan het creëren van gelijkwaardige kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is terug te zien in het beleid in van het Geffens familiebedrijf, waarbij Social Return een prominente plek inneemt. Directeur Joris Bosch: “We geven graag een kans aan mensen die net wat meer ondersteuning nodig hebben. Het geven van passende begeleiding staat daarbij altijd voorop. Dit is voor ons belangrijker dan het plaatje aan de muur.”

Over PSO

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt.

Bron: Wihabo