Abonneren  Inloggen

VariJET106 onthuld door Koenig & Bauer Durst

19 oktober 2021

Koenig & Bauer Durst heeft de VariJET 106 onthuld. De modulaire single pass vellenpers voor de vouwkartonmarkt is gezamenlijk ontwikkeld door Koenig & Bauer en Durst.

De bètatests beginnen de komende weken. De eerste units van de VariJET 106 zullen naar verwachting in de tweede helft van 2022 bij klanten in Europa en Amerika worden geïnstalleerd. Doelgroepen zijn onder meer de farmaceutische, cosmetica-, tabaks- en voedingsindustrie en vouwkartonconverters.

VariJET 106

De pers combineert het beste van twee werelden: digitale inkjet en klassieke offsetdruk. De VariJET 106 is gebaseerd op inkjetprocessen op waterbasis om de hoogste printkwaliteit te bieden. Het VariJET 106-platform is gebaseerd op Koenig & Bauer's standaard Rapida 106-platform en Durst-printkopelektronica, inkjetexpertise en Durst-workflow- en RIP-technologie.

De pers met 7-kleuren inkjettechnologie op waterbasis (CMYK plus oranje, groen en violet) is geschikt voor voedseltoepassingen die voldoen aan de strenge eisen voor voedselveilige primaire verpakkingen. De VariJET 106 kan gepersonaliseerde en geïndividualiseerde printproducten produceren of wisselen tussen kleine en middelgrote oplagen.

De VariJET 106 biedt:

  • Modulaire integratie van upstream- en downstream-processen
  • Combinatie van digitaal printen met beproefde modules van het Rapida-platform
  • Perfecte registernauwkeurigheid dankzij inline productie
  • Zeer concurrerende TCO, efficiënte productie van ultrakorte tot middelgrote series
  • Lager verbruik van hulpbronnen, opslagkosten en verspilling
  • Absolute flexibiliteit voor testverpakkingen en nieuwe campagnes
  • Snelst mogelijke reactie op marktvragen

“Noodzaak om flexibeler te zijn”

Robert Stabler, Managing Director, Koenig & Bauer Durst

Robert Stabler, Managing Director, Koenig & Bauer Durst, zei: “We zijn erg enthousiast over de vooruitgang die we hebben geboekt en de mogelijkheden met onze VariJET 106 ondanks deze testtijden. We hebben bèta-sites in een vergevorderd stadium van planning. Deze potentiële klanten hebben al een visie op massamaatwerk en zullen met ons samenwerken. Feedback van onze klanten is dat kortere oplagen, massamaatwerk en de noodzaak om flexibeler te zijn de dwingende redenen zijn om over te stappen op digitale productie.”