Abonneren  Inloggen

Vanguard printerportfolio nu ook in Europa

19 oktober 2021

Vanguard, met hoofdkantoor in Amerika, produceert machines voor de sectoren bewegwijzering, decoratie, bedrijfsuitrusting, industrie en verpakking. Het bedrijf is een jaar geleden overgenomen door Durst en opende onlangs ook een Europese vestiging.

De Europese vestiging, Vanguard Europe, is gevestigd in Brixen, Italië, in een gebouw naast het hoofdkantoor van Durst. Vanguard zal nu het grootformaatportfolio ook op de Europese markten aanbieden.

De verhuizing is bedoeld om technische en administratieve synergieën tussen de twee bedrijven te benutten. Ondanks de overname door Durst blijft Vanguard een onafhankelijk bedrijf onder leiding van oprichter en CEO David Cich.

Durst's Divisione Vendite Italia zal de distributie en service op de Italiaanse markt verzorgen, terwijl de distributie in andere landen de komende maanden zal worden opgezet en uitgebreid, afhankelijk van de strategische beslissingen van Vanguard.

“Met de oprichting van de Europese vestiging brengen we het Vanguard-printerportfolio naar de Europese markten en openen we nieuwe klantsegmenten”, aldus Durst Group CEO en mede-eigenaar Christoph Gamper.

“Ondanks de moeilijke pandemieperiode is dit een duidelijk signaal naar de markt voor grootformaat printsystemen. Met deze stap bieden we onze klanten nieuwe kansen voor uitmuntende productie en, in combinatie met innovatieve workflow- en ERP-oplossingen, een complete productieketen van pixel tot output.”

FESPA

Tijdens FESPA demonstreerde Durst de nieuwe VR6D-vlakbedprinter van Vanguard. De machine van 2,5 x 1,2 m, die op de beurs werd gelanceerd, maakt gebruik van Ricoh Gen6-printkoppen. In de kwaliteitsmodus kan hij tot 90 m²/uur printen. De CMYK-printer ondersteunt wit en lak en kan door het modulaire ontwerp voor verschillende toepassingen worden geconfigureerd.

Bron: Durst