Abonneren  Inloggen

Nieuwe pers Kodak

8 oktober 2021

Kodak kondigde de eerste oktoberweek een nieuwe digitale pers aan. Daarnaast presenteerde de Amerikaanse onderneming innovatieve toevoegingen aan het uitgebreide portfolio van digitale en offsetoplossingen.

De revolutionair genoemde nieuwe drukpers, de Kodak Ascend Digital Press is bedoeld voor producties voor de groeiende retail/POP (point of purchase)- en verpakkingsmarkten. De pers is de eerste elektrofotografische pers die is ontworpen om in één run zware substraten op grote lengtes te printen met opvallende CMYK- plus folie-toepassingen. De nieuwe machine kan tot 572 m²/uur produceren tot een lengte van 122 cm. Met de nieuwe pers kunnen drukkers duurzaam recyclebaar drukwerk leveren door gebruik te maken van milieuvriendelijke KODACHROME-droge inkten, die zijn geclassificeerd voor indirect contact met voedsel. De Ascend is leverbaar vanaf het tweede kwartaal 2022.

Voor kleine tot middelgrote drukkers

Met Prinergy On Demand Access brengt Kodak cloudgebaseerde workflow binnen het bereik van kleine tot middelgrote commerciële drukkers. Het gaat om een kosteneffectieve uitbreiding van het cloudgebaseerde PRINERGY On Demand Platform. ‘Deze nieuwe optie maakt het veiligste en best presterende softwareplatform van de grafische industrie betaalbaar voor meer printers van elk formaat, met of zonder digitale persen,’ aldus Kodak.

Kodak Prosper Plus

Vernis voor verpakkingen

De nieuwe Kodak Prosper Digital Varnish is een vernis op waterbasis die digitaal wordt aangebracht als een oppervlakte- of spotcoating op bedrukte verpakkingen met behulp van Prosper S-Series of de Prosper Plus Imprinting Systems. De milieuvriendelijke PROSPER Digital Varnish creëert een matte beschermende laag die wrijf- en waterbestendigheid biedt voor papieren verpakkingstoepassingen. Deze Digital Varnish is eind 2021 beschikbaar.

10 plaatbelichters bedienen met een App

De Kodak Mobile CTP Control-app is een app waarmee u maximaal 10 Kodak CTP-plaatbelichters op afstand kunt bedienen en bewaken, waardoor u minder afhankelijk bent van arbeid op locatie voor het beheren van taken in de wachtrij, statusupdates en meer. De verbeterde versie van deze unieke app biedt toegang tot realtime en historische gegevens met aanpasbare rapportage om tijd te besparen bij gegevensanalyse, om acties te prioriteren en om de efficiëntie van het maken van platen te verbeteren. De nieuwe versie van deze App is nu wereldwijd beschikbaar om te downloaden voor het mobiele besturingssysteem Android en iOS.

Person using Mobile CTP Control App on mobile phone to check CTP status remotely.
Mobile CTP Control App om de status op afstand te controleren

Winstgevendheid

‘De vandaag aangekondigde innovaties weerspiegelen Kodak's voortdurende toewijding aan het ontwikkelen van baanbrekende oplossingen waarmee onze klanten hun productiviteit en winstgevendheid kunnen verbeteren en hun klantenbestand met succes kunnen uitbreiden,’ aldus Jim Continenza, Executive Chairman en Chief Executive Officer van Kodak. ‘Met innovaties zoals de KODAK ASCEND Digital Press openen we nieuwe winstgevende toepassingsmogelijkheden voor drukkers. We blijven onze belofte waarmaken om een ​​compleet assortiment oplossingen te bieden waarvoor geldt: Print that Pays.’