Abonneren  Inloggen

Koninklijke BDU bestaat 150 jaar

8 oktober 2021

De koninklijke Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij (BDU) vierde deze week het 150 jarig jubileum. De uitgever mag zich ook de komende 25 jaar koninklijk noemen. Dat heeft het mediabedrijf bekend gemaakt op zijn 150ste verjaardag.

De eerste Barneveldsche Courant rolde 150 jaar geleden, op woensdag 6 oktober 1871, van de pers. In de afgelopen anderhalve eeuw is BDUmedia uitgegroeid tot een uitgever van meer dan 40 lokale huis-aan-huiskranten.

Koninklijk

In 1996 kreeg de uitgever ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan het recht om zich ‘koninklijk’ te noemen. Dit predicaat mag BDU ook de komende 25 jaar blijven voeren. “Een mooi cadeau van de Koning. Het onderzoek naar de bestendiging is geen wassen neus, maar gelukkig heeft het Kabinet van de Koning vastgesteld dat we het predicaat ‘Koninklijk’ ook de komende 25 jaar verdienen”, zegt Jeroen Cnossen, algemeen directeur van BDU (hierboven afgebeeld).

Uitgebreid interview

In de volgende uitgave van PRINTmatters lees je een interview met BDU directeur Jeroen Cnossen over het landschap van regionale en lokale kranten. Ontvang je ons magazine nog niet? Neem dan een proefabonnement!

Proefabonnement nemen

Bron en 📸: BDU media