Abonneren  Inloggen

EFI lanceert nieuwe digitale textielprinter

24 september 2021

Electronics For Imaging (EFI) lanceert zijn derde nieuwe digitale textielprinter van 2021. De EFI™ Reggiani HYPER is een scanprinter die verkrijgbaar is in een breedte van 1,8 meter, 2,4 meter of 3,4 meter.

Met een configuratie tot acht kleuren is de machine geschikt voor hoogwaardige productie op gebreide of geweven stoffen en is ontworpen met slimme technologie die het mogelijk maakt om te worden geïntegreerd in Industrie 4.0-projecten.

Met de 3,4 m brede Hyper kunnen gebruikers twee rollen van 1,5 m breed parallel printen, wat een totale doorvoer oplevert van maximaal 20 m/min, wat volgens EFI vergelijkbaar is met sommige single-pass printers die momenteel op de markt zijn.

Adele Genoni, senior vice president en algemeen directeur van EFI Reggiani: ‘We zijn vooral enthousiast over het aanvullen van ons portfolio met een zeer betrouwbare, zeer snelle printer die een grotere doorvoer levert dan andere scanprinters.’

‘Dankzij een uniek ontwerp voor zijn 72 printkoppen – die inkt recirculeren tot aan de spuitmondplaat van de koppen – en het legacy EFI Reggiani continue inktrecirculatiesysteem, is Hyper ook een voorvechter voor uptime en betrouwbaarheid.’