Abonneren  Inloggen

SwissQprint start vestiging in Benelux

14 september 2021

Spandex Benelux en swissQprint beëindigen per 1 oktober 2021 hun samenwerking. Dit gebeurt in goed onderling overleg. SwissQprint gaat zelf investeren in een nieuwe vestiging van waaruit de verkoop, service en ondersteuning zal plaatsvinden.

In 2015 sloot Spandex Benelux een overeenkomst met swissQprint af, om hun unieke assortiment UV-flatbedprintsystemen te distribueren en te ondersteunen.

Meer expertise nodig

In de loop der tijd werd duidelijk dat, ondanks dat Spandex wordt erkend als de nummer 1 leverancier van de sign & graphics markt, er meer expertise nodig was om swissQprint naar andere marktsegmenten, zoals de verpakkingsmarkt en specialistische- en industriële printmarkten, te brengen.

Als gevolg van deze verandering in focus van swissQprint, hebben de bedrijven een gemeenschappelijke overeenkomst gesloten. Er komt één leverancier voor het verkopen van apparatuur, de ondersteuning en het leveren van verbruiksartikelen; namelijk swissQprint.

‘Het zijn van de exclusieve distributeur van zo’n innovatief productassortiment heeft Spandex geholpen om nieuwe markten te betreden. Echter aan alle goede dingen komt een eind, en wij wensen swissQprint dan ook heel erg veel doorgaand succes’, aldus Daniel van Hasselt, Country Manager Nederland Spandex Benelux BV.

Jacques Orobitg, Key Account Manager bij swissQprint, sprak zijn waardering uit voor de langdurige samenwerking met Spandex Benelux en kondigde aan: ‘We gaan de focus leggen op de Benelux en het verder uitbreiden van onze ondersteuning.’