Abonneren  Inloggen

Consument blijft positief over offline

14 september 2021

Kantar voerde een internationaal onderzoek uit naar het veranderende medialandschap. Onder de noemer Media Reactions 2021 brengt het de resultaten uit. De bevindingen zijn gebaseerd op interviews met consumenten en marketeers over de hele wereld. In Nederland lijkt de consument positiever te zijn over offline, dan online reclame.

Ad equity-ranglijst

In het onderzoek wordt ad equity gemeten, dit staat voor de houding die een consument heeft ten opzichte van de reclame-ervaring. De top 5 van mediakanalen in Nederland bestaat volledig uit traditionele kanalen.

1) Point of sales advertenties
2) Bioscoopreclame
3) OOH
4) Gesponsorde evenementen
5) Advertenties in tijdschriften

Onderzoeksresultaten

Het onderzoek gaat ook in op welke mediamerken wereldwijd en lokaal het beste scoren bij de consument. Deze resultaten en meer ook te weten komen? Ga dan naar de website van Kantar.