Abonneren  Inloggen

Mimaki introduceert vier nieuwe printers

13 september 2021

Het bedrijf brengt vier nieuwe direct-to-object UV LED-inkjetprinters op de markt. De UJF-7151 plusII en de nieuwe UJF-MkII e-reeks, met drie geavanceerde, kleinformaatoplossingen. De vier aanvullingen op Mimaki´s portfolio zijn in december 2021 beschikbaar.

UJF-7151 plusII

De UJF-7151 plusII is uitgerust met acht printkoppen, wat dubbele inktconfiguraties in vier kleuren (CMYK) mogelijk maakt. Dit zorgt voor maximaal 190% snellere druksnelheden in vergelijking met het vorige UJF-7151 plus model. Het nieuwe systeem heeft diverse functies die ontwikkeld zijn om de beeldkwaliteit te verbeteren, zoals de MFD2 (half-toning)-verwerking om de dot-positie nog beter te beheren. Dit grotere beheer levert scherpere randen en fijnere lijnen, maar ook minder kleuronregelmatigheden.

De zeskleurenconfiguratie van de UJF-7151 plusII omvat lichtcyaan en lichtmagenta. De printer haalt een afbeeldingsresolutie van 1800 dpi en heeft een innovatieve kleurglansfunctie. Die voegt een glanzende afwerking aan geharde kleurinkten toe zodat gebruikers nieuwe, opvallende texturen en details kunnen maken zonder transparante inkt te moeten gebruiken.

UJF-MkII e-reeks

De nieuwe reeks UJF-MkII e-printers voegt de UJF-3042MkII e, de UJF-6042MkII e en de UJF-3042MkII Ex e aan Mimaki´s portfolio toe. De drie nieuwe modellen bieden een geavanceerde beeldkwaliteit en stabiliteit voor het afdrukken op een breed scala aan zachte en harde media, waaronder leder, hout, acryl, metaal en glas.

De UJF-3042MkII e en UJF-3042MkII Ex e beschikken over een afdrukgebied van 300 mm x 420 mm, terwijl de UJF-6042MkII e een grotere afdrukgrootte van 610 mm x 420 mm heeft. Alle drie printers beschikken over een nieuwe MFD2-verwerking en een verbeterde tussenruimtecontrolesensor. Deze lasersensor detecteert geplaatste media om te voorkomen dat printkoppen tijdens het afdrukken in contact komen met het materiaal.

‘Door ons UV LED-assortiment op zo'n cruciaal moment voor de sector uit te breiden en te verbeteren, willen we industriële drukkers de geavanceerde technologie geven die ze nodig hebben om hun bedrijven te doen groeien. Voor drukkers die momenteel op andere markten actief zijn, zijn deze nieuwe oplossingen een kans om deze diverse en succesvolle markt te betreden’, zegt Arjen Evertse, General Manager Sales bij Mimaki

Bron: Mimaki Europe