Abonneren  Inloggen

Vier nieuwe Canon grootformaatprinters

10 september 2021

Canon Europe introduceert in totaal vier nieuwe grootformaatprinters. Deze nieuwe modellen in de imagePROGRAF-serie zijn de imagePROGRAF GP-4000 (44 inch) en GP-2000 (24 inch) die 11 kleuren gebruiken, waaronder rode, oranje, groene, violette en fluorescerende roze inkt, en de imagePROGRAF GP-300 (36 inch) en GP-200 (24 inch) die naast 5 kleuren ook fluorescerende roze inkt gebruiken.

Junichi Wachi, Director van LFP EMEA bij Canon Europe, zegt: ‘Nu de detailhandel, de horeca en de vrijetijdssector binnen EMEA zich richten op heropening en herstel, zullen heldere, visueel aantrekkelijke promotionele posters een cruciale rol spelen bij het trekken van de aandacht van de consument, bij het stimuleren van bezoekersaantallen en het bevorderen van de verkoop. De nieuwe printers in de imagePROGRAF-serie zijn ontwikkeld voor grafische producenten, creatieve bureaus en interne printafdelingen die bedrijven in deze sectoren bedienen. Met de aantrekkelijke, opvallende kleuren komen campagne visuals tot leven, dag na dag en print na print.’

Fluorescerende watergedragen pigmentink

Een “Radiant Infusion”-technologie legt tijdens het printen een nieuw ontwikkelde fluorescerende roze inkt met andere inkten op het papieroppervlak. Dit resulteert in een heldere en zachte kleurreproductie, terwijl de meegeleverde pc-software “PosterArtist Lite” gebruikers in staat stelt om gemakkelijk posters te ontwerpen die een grote impact hebben. Daarnaast is de imagePROGRAF GP-4000/2000 uitgerust met rode, oranje, groene en violette inkten die het kleurenbereik verder uitbreiden, waardoor de imagePROGRAF-serie het grootste kleurenspectrum heeft.

“PANTONE™-gekalibreerd2” licentie voor een breed scala aan toepassingen

De nieuwe imagePROGRAF GP-serie ontving ’s werelds eerste “PANTONE-gekalibreerd” licentie voor “PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated”, die ook fluorescerende en pastelkleuren omvat. Daarnaast behaalden de GP-4000/2000-modellen een dekking van 99% bij de “PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated” die wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder drukwerk en design, en verkregen ze een aanvullende “PANTONE-gekalibreerd” licentie. Nu de keuzemogelijkheden bij kleurspecificatie in het ontwerpstadium toenemen, wordt het voor ontwerpers mogelijk om exact de gewenste kleur tot uitdrukking te brengen.

Productspecificaties

Ga voor meer informatie over de productspecificaties van de afzonderlijke modellen naar:

Bron: Canon