Abonneren  Inloggen

SCREEN installeert derde inkjetpers bij Britse Limpet Labels

7 september 2021

Limpet Labels ziet de vraag naar digitale printdiensten groeien. Meer dan 80% van de business is inmiddels al door digitaal vertegenwoordigd. De Britse labelspecialist heeft daarom het machinepark uitgebreid met een derde SCREEN inkjetpers: de Truepress Jet L350UV SAI S 7-kleuren. ‘Deze machine verbetert ons kleurengamma en helpt ons tegelijkertijd inkt te besparen, waardoor onze activiteiten kostenefficiënter worden’, zegt Nathan Williams, Operations Manager.

SCREEN SAI-serie

Het Japanse woord sai betekent 'kleurrijk', en de nieuwe SCREEN SAI-serie is ontwikkeld om precies dat te bieden: drukkers helpen een breder scala aan pantone-kleuren te produceren om aan de uitdagende eisen van merkeigenaren te voldoen.

Williams zegt: ‘Om bijvoorbeeld de juiste blauwe kleur te printen, hadden vorige generaties drukpersen vaak grote hoeveelheden inkt nodig, aangebracht in verschillende lagen. De nieuwste SCREEN SAI-pers bereikt echter veel gemakkelijker de juiste kleur en bespaart ons ongeveer de helft van de hoeveelheid inkt.’

De betrouwbaarheid van de persen van SCREEN, hun uptime van meer dan 95% en een hoge productiesnelheid tot 60 meter per minuut, waren belangrijke argumenten voor de beslissing van Limpet Labels om te investeren in een derde SCREEN-machine.

Verschuiving naar inkjet

Sinds de verschuiving van toner naar inkjet is het aantal bestellingen dat Limpet Labels digitaal produceert met ongeveer 230% gegroeid. Met inkjet kan het bedrijf zich op nieuwe markten richten, zowel binnen het VK als op het vasteland van Europa, en verwacht het dat zijn ‘gezonde en gestage groei" zal voortduren, met meer investeringen in digitaal inkjetprinten in de komende jaren.

Bron: SCREEN Europe