Abonneren  Inloggen

AtéCé Dortland Open

6 september 2021

Het mocht weer… het AtéCé Dortland Open. Vorig jaar werd de grafische golfklassieker om bekende reden geschrapt, maar vrijdag 3 september 2021 ging het dan toch echt door. De deelnemers werden getrakteerd op het ideale weer om de baan in te gaan. Zonder uitzondering had iedereen daar heel veel zin in.

72 golfliefhebbers

De ontvangst was voor de meeste deelnemers – na twee jaren – een warmhartig weerzien. Er waren 72 golfliefhebbers naar de ‘thuisbaan’ Golfpark Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel afgereisd. Daaronder een behoorlijk aantal golfers die elkaar eerder dit voorjaar tijdens het Grafisch Golfen had getroffen. Er werd gespeeld volgens het Texas Scramble systeem. Dat wil zeggen niet individueel, maar in teamverband.

Het maakte er de strijdlust niet minder om. Weliswaar geldt bij het AtéCé Dortland Open het Olympische gedachtengoed dat meedoen belangrijker is dan winnen. Eenmaal in de baan willen de grafische golfvrienden niet voor elkaar onder doen, zo ook dit keer niet. De flights streden voor wat ze waard waren en genoten zichtbaar van het spelletje, de versnaperingen en de (licht alcoholhoudende) verfrissingen onderweg. Aangekomen op de negentiende hole hield het plezier niet op. Integendeel, volop gezelligheid, sterke verhalen, een goed verzorgd buffet en natuurlijk de prijsuitreiking. In de aanloop daar naar toe, was de spanning weer voelbaar. Die verdween toen de winnaars bekend gemaakt werden.

Kampioensschalen

De kampioensschalen werden uitgereikt aan teamcaptain Patrick Oud (Nic Oud Direct Mail) en zijn flightgenoten Harry Buisman (Impress-4DMS), Sander Muller (Muller XXL Printing) en Mike Velleman (Management Media). De winnaars werden traditioneel op de foto vereeuwigd, samen met de gastheren annex toernooidirecteuren Ben Dortland (Dortland & Van Beem) en Bernard van Stegeren (AtéCé Graphic Products). Na de prijsuitreiking – en ook dat hoort bij het AtéCé Dortland Open – bleef het nog lang gezellig op Hitland.

Beelden

Afgebeeld: (vlnr) Patrick Oud, Harry Buisman, Ben Dortland, Mike Velleman, Sander Muller en Bernard van Stegeren.

Overige beelden van het AtéCé Dortland Open 2021 zijn te zien via onderstaande button. Beelden gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto.

Bekijk de beelden