Abonneren  Inloggen

Remmert Dekker viert 125 jarig jubileum met ontwerpwedstrijd

3 september 2021

Remmert Dekker Packaging uit Wormer heeft wat te vieren. De verpakkingsfabrikant bestaat 1 september precies 125 jaar. Het feestelijke jubileumjaar begint met een ontwerpwedstrijd voor een nieuwe verpakking van de toekomst. Later in het jubileumjaar wordt met een bedrijfsevent ook een kijkje in de keuken georganiseerd.

‘En er gebeurt nog meer in het jubileumjaar’, vertelt CEO Tjarda Grimbergen, die twee jaar geleden het stokje van Annemarie Dekker overnam: ‘Momenteel zijn we als enige Nederlandse verpakkingsfabrikant van karton verpakkingen genomineerd voor een internationale award, de Carton Excellence Award die door de European Carton Makers Association wordt georganiseerd. Op 6 september horen we of we die gewonnen hebben.’

Remmert Dekker is genomineerd voor de Carton Excellence Award.

Toekomstgericht karakter

Wouter Wigman, Marketing & Design Manager: ‘De verpakkingswedstrijd is speciaal bedoeld voor ons personeel, dat alle registers mag opentrekken om een nieuwe verpakking te ontwerpen. Hierbij moeten de elementen duurzaam, recyclebaar en toekomstbestendig een belangrijke rol spelen. Wij verwachten veel creatieve vondsten.’

‘Het kenmerkt het innovatieve en toekomstgerichte karakter van ons Noord-Hollandse familiebedrijf, dat in 1896 werd opgericht door de opa van Annemarie Dekker, Remmert Dekker Pietzoon.’

Kijkje in de keuken

Speciaal voor klanten en relaties wordt er later in het jaar een speciale dag georganiseerd om een kijkje in de keuken te bieden: de wereld van de verpakking en de mensen daarachter. Door medewerkers van diverse afdelingen zullen innovaties en fabricageprocessen getoond worden. ‘Een en ander is vanzelfsprekend wel afhankelijk van de corona-ontwikkelingen’, zegt Wigman. ‘Maar ik verwacht dat we een mooi event kunnen neerzetten.’