Abonneren  Inloggen

Grafimedia cao algemeen verbindend verklaard

31 augustus 2021

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft laten weten dat de Grafimedia cao 2020-2021 algemeen verbindend is verklaard.

Doordat de cao algemeen verbindend is verklaard, geldt de cao niet alleen voor werkgevers die lid zijn van de werkgeversverenging, maar ook voor werkgevers die niet zijn aangesloten bij de werkgeversvereniging, maar wel vallen onder de in de cao genoemde werkingssfeer. De cao is nu dus van toepassing op alle werkgevers en hun werknemers.

Voordelen van AVV

Bedrijven moeten dezelfde minimale lonen en toeslagen hanteren. Daardoor is concurrentie op arbeidsvoorwaarden niet mogelijk. Dit is gunstig voor werkgevers. Voor vakbonden komt de avv ook goed uit, omdat de arbeidsvoorwaarden gelden voor zowel werkgevers die wel als voor werkgevers die niet zijn aangesloten.

RVU Grafimedia AVV aangevraagd

De RVU Grafimedia is opgenomen in de cao voor de ASF-regelingen. Een verzoek om deze cao ook algemeen verbindend te verklaren is in behandeling bij de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tot die tijd is de RVU Grafimedia alleen toegankelijk voor werknemers die werkzaam zijn bij werkgevers die zijn aangesloten bij het KVGO.

Bron: KVGO