Abonneren  Inloggen

Intelligent mes helpt bij snijproces

26 augustus 2021

IntelliKnife is het eerste netwerkbare mes dat op de markt komt. Het ‘intelligente’ mes is ontwikkeld door messenfabrikant Hagedorn. POLAR was als technologiepartner betrokken bij de ontwikkeling en implementatie.

Het intelligente mes zorgt voor transparantie in het snijproces. Op een geïntegreerde RFID-chip worden bijvoorbeeld alle denkbare mesgegevens opgeslagen, zoals de kwaliteit, slijphoek en het aantal slijpprocessen. Een in de snijmachine ingebouwde RFID-lezer leest op zijn beurt de informatie. De netwerkbare snijmachine stuurt de verzamelde mesgegevens, evenals fouten, setup en looptijden, naar de beveiligde IntelliKnife Cloud. In de Cloud worden de gegevens verzameld en verwerkt. Een duidelijke webgebaseerde gebruikersinterface biedt toegang tot rapportage en analyse van de machineprestaties en nog veel meer. Met zijn moderne interface (API) kan IntelliKnife eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande interne BDE/MIS-systemen.

Voor print- en afwerkingsbedrijven ligt de focus op kostenvoordelen en de holistische transparantie van bedrijfsgegevens. Bedrijfsgegevens zijn ook nuttig om optimalisatiepotentieel te identificeren dat tot kostenvoordelen leidt. IntelliKnife verbetert de levensduur van het mes en de snijnauwkeurigheid.

Messenslijpbedrijven en drukkerijen profiteren van het gebruik van een externe handscanner om messen van buiten de doos te identificeren - zonder deze te hoeven openen. Relevante informatie, zoals de slijphoek en conditie, kan zowel worden uitgelezen als opgeslagen op de messenchip. IntelliKnife kan ook achteraf worden ingebouwd in oudere machinegeneraties.

Verkrijgbaar

Om te beginnen is IntelliKnife verkrijgbaar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Meer landen volgen.