Abonneren  Inloggen

White Paper Factory bij Jetmail operationeel

17 augustus 2021

Na een aantal flinke investeringen heeft Jetmail een White Paper Factory in gebruik. ‘Onze White Paper Factory is volledig operationeel en draait op volle toeren’ zegt Tim Corsmit, directeur van Jetmail.

Flink geïnvesteerd

‘Daarvoor hebben wij de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in onder andere een Kern 3600 couverteersysteem met geïntegreerde snijmachine, een nieuwe Canon ProStream 1000 rotatieve inkjet-productieprinter en meer. De Canon ProStream print in full color van rol naar rol. De rollen worden daarna op de Kern 996 gesneden tot losblad en vervolgens op de Kern 3600 in enveloppen gestoken. Doordat onze configuratie ook is voorzien van een geheel in de workflow geïntegreerd in-line inkjet printsysteem, zijn wij in staat om blanco enveloppen in full color te printen en te personaliseren. Dat maakt voorbedrukte enveloppen overbodig. Dat is een enorme besparing op voorraad en opslagkosten.’

AWAmatic enveloppen

‘Om nog meer efficiencywinst te boeken, zetten wij in hoofdzaak AWAmatic enveloppen in. Die worden bij hogesnelheid machinale postverwerking vaak gebruikt. Deze enveloppen zijn niet de goedkoopste, maar leveren wel de hoogste ROI op en dat telt bij ons het zwaarst.’

‘We gaan de concurrentie, met in offset voorbedrukte papierrollen en enveloppen, graag aan. Het kostenvoordeel, de tijdwinst en andere voordelen van het in één productierun aanbrengen van kleur, wegen zwaarder. Die belofte maken wij inmiddels dagelijks waar’.

(vlnr) Tim Corsmit, Arnoud Schreutelkamp en Patricia Corsmit

AWA Bloc

Arnoud Schreutelkamp, die in Nederland de AWA merkenveloppen vertegenwoordigt, vult aan: ‘Onze AWAmatic enveloppen worden aan Jetmail geleverd in zogeheten AWA Blocs. Dat is meer dan een verpakking alleen. AWA Bloc is een complete verpakkings- en transportoplossing, vooral geschikt voor grootverzenders. De enveloppen worden niet meer in conventionele dozen verpakt, maar in kartonnen wikkels. AWA Bloc verpakkingen zijn volledig recyclebaar en bestaan uit minder natuurkarton. De enveloppen zijn in een handomdraai in de couverteersystemen te plaatsen. Daarna zijn de wikkels plat en daardoor simpel uit de productieruimte af te voeren. Er gaan tot wel 95% meer enveloppen op één pallet. Er zijn dus minder palletplaatsen nodig en het scheelt ook in de transportkosten.’