Abonneren  Inloggen

Overname Papierfabriek De Hoop door De Jong Verpakking

23 juli 2021

Papierfabriek De Hoop in Eerbeek staat een overname te wachten door De Jong Verpakking. De fabriek, nu in handen van DS Smith, produceert zo’n 370.000 ton gerecycled papier per jaar.

‘De vraag naar verpakkingen van golfkarton neemt snel toe en deze overname past goed in onze strategie om een geïntegreerd verpakkingsbedrijf te zijn’, legt Ad Smit, CEO bij De Jong Verpakking, uit. ‘We zijn blij met deze overeenkomst voor papierfabriek De Hoop. Het is een fabriek met veel potentie die wij willen ontwikkelen.’

Goedkeuring overname

De afronding van de overname is nog afhankelijk van goedkeuring van de OR en wordt verwacht in het 3e kwartaal van 2021.

Portfolio De Jong Packaging Group

De Hoop produceert verschillende grammages aan gerecycled papier die goed passen bij het portfolio van het verpakkingsbedrijf. Als onderdeel van de overeenkomst blijft DS Smith als toeleverancier en afnemer betrokken bij de papierfabriek.