Abonneren  Inloggen

FOGRA certificaten voor Canon

23 juli 2021

In 2020 heeft Canon de line-up voor inkjettechnologie uitgebreid met de varioPRINT iX-serie en de ProStream-familie uitgebreid met de ProStream 1800 snelle web-inkjetprinter. Beide series hebben certificeringen ontvangen van Fogra, het onderzoeksinstituut voor de print- en media-industrie.

De varioPRINT iX-series

Fogra-gecertificeerd

De varioPRINT iX-serie heeft onlangs de FOGRA51-certificering ontvangen. Onafhankelijk heeft de ProStream 1000-serie ook de onderscheiding gekregen om 's werelds eerste digitale productieprinter te zijn die Fogra-gecertificeerd is met de FOGRA59/eciCMYKv2-uitwisselingskleurruimte volgens ProcessStandard Digital.

FOGRA59

FOGRA59 is een nieuwe variant van FOGRA53/eciCMYK. Beide zijn CMYK-uitwisselingskleurruimteprofielen voor kleurcommunicatie op het gebied van printproductie. Hun grote gamma-afmetingen dekken alle relevante klassieke uitvoerstandaarden, en de kenmerken van de vorm- en toonwaarde voldoen aan de typische CMYK-kleurruimten van klassiek printen. Daarom zorgen de CMYK-kleurruimteprofielen voor een consistente kleurweergave in alle productiestappen. Wat nog belangrijker is, het grote kleurengamma van de ProStream, vergelijkbaar met FOGRA59, genereert ook de mogelijkheid om het grote proceskleurengamma te gebruiken voor steunkleurreproductie perskleuren, afhankelijk van het gebruikte papier. Met andere woorden, de ProStream kan tot 2182 van de 2334 PANTONE®-kleuren reproduceren met een CIEDE2000 < 2.0. In het verleden was dit alleen haalbaar met een meerkleurenpers.

Helen Kennett, Managing Director bij Henry Ling en Stuart Rising, Head of Commercial Print Sales, Canon VK

Certificering voor workflow

Henry Ling, een boeken- en tijdschriftspecialist uit het Verenigd Koninkrijk, heeft zelf de Fogra-certificering behaald voor hun workflow, waaronder de ProStream 1000 en Canon's PRISMA ColorSuite-software. Helen Kennett, Managing Director bij Henry Ling, vat de voordelen van het ontvangen van de certificering samen: ‘Het hebben van de Fogra-certificering geeft ons vertrouwen in de voorspelbaarheid van de printkwaliteit die op de ProStream wordt geproduceerd. Hierdoor kunnen we opdrachten verplaatsen tussen offset en digitaal met hetzelfde papier en dezelfde afdrukkwaliteit. Als gevolg hiervan hebben we ons bedrijf verbreed naar gebieden die voorheen niet mogelijk waren.’

Voordelen van de certificering

Met een Canonpers is het daarom mogelijk om kwaliteitsniveau te bereiken dat vergelijkbaar is met dat van offset, maar is het ook mogelijk om een eigen productieworkflow Fogra-accreditatie te behalen. Printserviceproviders kunnen met de certificering hun toewijding aan hoge normen aantonen en klanten vertrouwen in de consistentie, voorspelbaarheid en kwaliteit van hun output geven.

Meer weten?

Meer weten over hoe de Fogra-certificering van voordeel kan zijn voor uw printbedrijf? Of ondersteuning nodig bij het verkrijgen van de certificering voor je Canon-producten? Neem dan contact op met je plaatselijke Canon-team.