Abonneren  Inloggen

Kartonnen bedden voor Olympische sporters

16 juli 2021

De Olympische sporters die dit jaar in Tokio verblijven voor de Olympische Spelen zullen van hun nachtrust genieten op bedden gemaakt van recyclebaar karton. Dit is onderdeel van het duurzaamheidsconcept van de Olympishe Zomerspelen: “Be better, together – For the planet and the people – reduce, reuse, recycle.”

‘Die bedden kunnen tot 200 kilogram aan’, legt Takashi Kitajima, de algemeen directeur van het Athletes Village, via een tolk uit. ‘Ze zijn sterker dan houten bedden’, voegt Kitajima eraan toe.

Gerecycled tot papierproducten

De 18.000 bedframes worden na de spelen gerecycled tot papierproducten. De matrascomponenten - de matrassen zijn niet van karton - worden gerecycled tot plastic producten. Dit is de eerste keer dat bedden en beddengoed in het Athletes Village zijn gemaakt van hernieuwbare materialen.