Abonneren  Inloggen

Printkoppenmaker XAAR verwerft FFEI

12 juli 2021

Xaar heeft de overname van printsystemen- en printbar-specialist FFEI Limited afgerond. ‘De overname van FFEI versnelt onze strategie en vergroot ons klantenbestand in een groot aantal markten,’ zegt Xaar-ceo John Mills.

FFEI is een toonaangevende integrator en fabrikant van industriële digitale inkjetsystemen en digitale life science-technologie met vele jaren ervaring in het managen van technische integratie- en engineeringprojecten. Dankzij de innovatieve en geavanceerde imaging-oplossingen en printbar-productie heeft het bedrijf verschillende joint ventures kunnen opzetten met toonaangevende organisaties op het gebied van zowel digitale inkjet als life sciences. De toevoeging van FFEI versterkt de capaciteiten en vaardigheden van Xaar.

John Mills (foto): ‘Na de herstructurering en stabilisering van onze kernactiviteiten op het gebied van printkoppen, zal de overname van FFEI onze strategie versnellen en ons klantenaanbod in een groot aantal markten uitbreiden. Ik ken het FFEI-team al vele jaren persoonlijk en heb lang hun capaciteiten bewonderd door eerder nauw met hen samen te werken. We zijn erg verheugd hen te verwelkomen bij Xaar en kijken ernaar uit om het bedrijf te integreren terwijl we onze strategie blijven waarmaken.’

FFEI heeft meer dan 60 mensen in dienst en genereerde in het jaar tot 31 maart 2021 een omzet van 9,9 miljoen pond. De overnameprijs bedraagt ruim 9 miljoen pond. De initiële contante vergoeding van 3,7 miljoen pond werd betaald bij het tekenen. Over 3 jaar betaalt inkjet-technologiebedrijf Xaar nog 5,4 miljoen.