Abonneren  Inloggen

Nominatie Unissant Grafische Groep

12 juli 2021

De Sterkste Schakel Trofee wordt omschreven als ‘dé ondernemingsprijs voor de regio Rijnland en de regio Kennemerland’. Eenmaal per jaar wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming. Dit jaar hoort Unissant Grafische Groep tot de genomineerden.

Sinds de start in 2004 kent de Sterkste Schakel diverse categorieën, waaronder: ‘Automotive’, ‘Bouw, Installatie en Techniek’, ‘Detail- en Groothandel’, ‘Dienstverlening’, ‘Toerisme, Horeca en Recreatie’, ‘Internationaal Zakendoen’.

Ook print op de Grande Finale?

Het is te hopen voor Rob Gulinck, de drijvende kracht achter Unissant Grafische Groep, dat communicatie en in dit geval print onderdeel uitmaakt van de later te houden ‘Grande Finale’. Op de site van De Sterkste Schakel staat een interview met de ondernemer, waarin onder meer het volgende te lezen is.

Vier grafische bedrijven samen gevoegd

Gulinck: ‘In de afgelopen jaren heb ik vier full-service grafische bedrijven bij elkaar gevoegd. Samen kunnen wij onze klanten álles leveren: van drukwerk op papier tot ‘signing’, van textieldrukwerk tot de platen die ándere drukkers nodig hebben.’ Gulinck had allang zijn sporen verdiend in de drukkerswereld toen hij tien jaar geleden de Heemsteedse drukker Van Assema kocht. In de jaren daarna vormde hij Unissant door toevoeging van Van Lierop Grafimedia, Nieuwenhuizen Zeefdruk & Sign en Offsetkopie. ‘Wij hebben het gros van de teams van die bedrijven én hun relaties behouden. Nu wij alles onder één dak hebben kunnen wij onze klanten álle drukwerk en drukkersdiensten leveren die je je kunt voorstellen.’ Daarmee zwemt Gulinck – met succes – tegen de stroom in.

Rob Gulinck (r) met zijn team.

Drukwerk blijft bestaan

‘Drukwerk blijft wél bestaan, je moet het alleen serieus en enthousiast oppakken. Altijd blijven uitgaan van de wensen van de klant.’ En de wensen van klanten zijn niet langer méér van hetzelfde – briefpapier, folders en enveloppen – maar vooral veel meer verschillende dingen. ‘Met de combinatie van bedrijven en technieken maken wij verpakkingen, wij bedrukken wijnkistjes, wij leveren vlaggen, auto- en vloerstickers, presentaties, brochures, displays. Noem maar op. Alles waar je je naam of boodschap op wilt hebben kunnen wij je mee helpen. Zelfs glas leggen wij in de machines. En wij verrassen hen met de prijs waarvoor wij dat kunnen doen.’

Lees verder op De Sterkste Schakel.